Блог укр

Чи мікрострумова терапія може замінити ін’єкції?

Сучасна косметологічна індустрія переповнена методиками, які уповільнюють вікові зміни. І не останнє місце тут займають ін’єкційні маніпуляції. Але, що робити, якщо ваші клієнти не хочуть обирати цей шлях, а бажають атравматичного омолодження?
На сьогодні існує велика кількість anti-age технологій. Проте багато з них мають високий ризик і вимагають хірургічного втручання або агресивного впливу на шкіру, щоб запустити процеси регенерації.
Але є методики, які пропонують комфортне, але ефективне омолодження. Серед них найпопулярнішими є безін'єкційна мезотерапія (електропорація), RF-ліфтинг і мікрострумова терапія. І сьогодні ми розглянемо останню детальніше, тож почнемо.

Як працює мікрострумова терапія?

Мікрострумова терапія ґрунтується на використанні дуже слабких імпульсів струму в діапазоні від 10 до 600 мікроампер. Мікроструми проникають вглиб до старих та пошкоджених епітеліальних і м'язових клітин, відновлюючи їхній електричний потенціал.
В результаті використання мікрострумів спостерігається покращення кольору шкіри, покращення її еластичності, підвищення тонусу та зменшення набряків. В апаратній косметології мікроструми застосовуються для розслаблення спазмованих м'язів, підтримки здоров'я судин і зменшення куперозу, стимуляції кровообігу і роботи лімфатичної системи.

Завдяки такому широкому спектру дії це майже універсальний апаратний спосіб мінімізації вікових змін та загального оновлення шкіри.

Для кого підходить мікрострумова терапія і які можуть бути протипокази?

Мікрострумова терапія для обличчя не має обмежень за віком, зазвичай це процедура 25+. Її можна використовувати окремо або поєднувати з іншими косметологічними методами, такими як масаж, маски, пілінги та інші. Часто цей метод використовують для відновлення шкіри після агресивних процедур, таких як мікродермабразія, лазерне полірування, чи хімічні пілінги.


Є деякі обмеження на використання мікрострумів:
  • Вагітність.
  • Період реабілітації після інсульту.
  • Епілепсія.
  • Кардіопатія.
  • Наявність металевих зубних протезів.
  • Інфекції шкіри в активній стадії.
  • Пухлинні захворювання.
  • Варикоз у зоні опрацювання.
  • Гострий гайморит або синусит.
  • Свіжі рубці.
  • Відкриті рани та гематоми.
  • Індивідуальна непереносність електричного струму.

Під час сеансу необхідно знімати всі металеві прикраси, включаючи пірсинг, якщо він знаходиться в зоні обробки або неподалік від неї.


Ознайомтесь з відеооглядом на моноапарат мікрострумової терапії Zemits Adrinox 2.0

Як відбувається процедура мікрострумової терапії?

Початковим етапом є діагностика, проведена косметологом, для підбору індивідуальної програми. Наприклад, для видалення дрібних зморшок на сухій шкірі, мікроструми повинні впливати поверхнево, а для корекції овалу обличчя необхідно пропрацювати мімічні м'язи. Якщо у клієнта вікові зміни внаслідок менопаузи, що супроводжується набряками, необхідний лімфодренажний протокол.

1️⃣ Перед початком роботи косметолог очищає шкіру від косметики та забруднень. Потім на шкіру наноситься гель для холодного гідрування (або може бути проведена вапоризація, якщо немає протипоказань). Це допомагає наситити епідерміс вологою та підвищує еластичність мембран клітин для глибшого проникнення електричних імпульсів. Цей етап особливо важливий для сухої, щільної та грубої шкіри. Залишаємо на 10-15 хвилин.

2️⃣ Далі на область обробки наноситься струмопровідний гель або гелеві сироватки або інші косметичні склади, які не втрачають провідність для електричних імпульсів. Важливо пам'ятати, що масляна основа погано проводить електричні імпульси та можуть зменшити ефективність процедури. Тому для мікрострумової терапії використовуються лише рідкі водні або гелеві контактні речовини. Не слід допускати повного висихання шкіри під електродами, оскільки це може знизити провідність, крім того, під час процедури електроди можна зволожувати за потреби. Пацієнт може відчути легке поколювання, але не больові відчуття.

3️⃣ Безпосереднє проведення процедури. Існують два основних методи роботи з електродами: лабільний, коли косметолог плавно проводить електродами по шкірі вздовж масажних ліній, та стабільний, коли електроди фіксуються нерухомо на шкірі. Найчастіше використовується перший метод, який підходить для чутливої шкіри та для обробки області навколо очей. Стабільний метод використовується для обробки великих поверхонь.

Після процедури косметолог наносить на шкіру тонік і засіб для догляду за типом шкіри (крем або гель). Тривалість одного сеансу зазвичай становить 30-60 хвилин.

Як правильно доглядати за шкірою після процедури мікрострумової терапії?

Мікрострумова терапія не пошкоджує шкіру, тому після сеансу не потрібна спеціальна реабілітація чи додатковий захист епідермісу. Достатньо дотримуватися звичайного домашнього догляду за шкірою за класичними принципами, який включає очищення, тонізацію, зволоження і живлення.

Важливо пам'ятати, що мікрострумова терапія підвищує здатність шкіри засвоювати корисні речовини, тому після процедури рекомендується використовувати косметику, яка містить активні компоненти. Гарним варіантом є поєднання мікрострумової терапії з курсом масок.

Через який час можна очікувати результати?

Повний курс процедур зазвичай складає з 6 до 12 сеансів. Зазвичай мікрострумову терапію проводять 2-3 рази на тиждень, що означає, що для завершення повного курсу може знадобитися від 2 до 6 тижнів. Помітні покращення стану шкіри зазвичай стають видимими у другій половині курсу.

Після завершення основного курсу можливе проведення підтримуючих процедур, які рекомендується проводити 1-2 рази на місяць.


Про ефективне поєднання мікрострумової терапії з іншими методиками на прикладі відеоогляду косметологічного комбайна 6 в 1 Zemits Verstand Pro

Запрошуємо вас на безкоштовний тест-драйв, під час якого ви самі можете переконатись в ефективності мікрострумової терапії.

Ми впевнені, щоб обрати апарат - треба його випробувати. Тільки наживо можна точно оцінити якість, побачити ефективність та розвіяти всі свої сумніви


Під час тест-драйву ти можеш поспілкуватись з нашим косметологом, поставити всі питання, що хвилюють. Тому наш шоурум завжди відкритий для всіх охочих ❤️

Огляди апаратів Про технології