Блог укр

Пресотерапія — як ефективний метод боротьби з целюлітом

Zemits / Блог 

Целюліт — від цього слова кожна друга клієнтка прокидається у холодному поті. Це звичайно ми перебільшуємо, але природно так склалось, що це переважно жіноча естетична проблема.

Ненависна "апельсинова кірка" може з'явитися у будь-кого, незалежно від ваги та структури тіла.

Що це таке? Чому тоді він з'являється? Які фактори впливають на це? І найголовніше: як боротися із цією проблемою? Сьогодні Zemits відповідає на ці запитання.


Целюліт: що це таке і чому виникає?

Целюліт не з'являється нізвідки. Ці горбки свідчать про порушення клітинних процесів жирової тканини. У звичайному стані клітина виділяє в лімфу "відходи", а забирає корисні речовини та кисень. Але якщо в лімфатичній системі "збій", жирові клітини не тільки не виділяють відходи, а й починають накопичувати токсини та рідину. Внаслідок такого накопичення вони ростуть і починають тиснути на сполучну тканину.

А оскільки у жінок сполучна тканина має структуру смуг (на відміну від чоловічої структури — сітки), вона не може так ефективно стримувати жирові клітини й вони випирають назовні. Ну а ми бачимо горбики та нерівності.

Що стимулює появу целюліту? Є безліч факторів, що впливають як безпосередньо, так і побічно, але основні з них:
  • Поганий режим харчування. Надлишок солоного/солодкого/гострого/копченого затримує в організмі воду, що призводить до набряків та порушення внутрішньої мікроциркуляції організму.
  • Порушення гормонального фону.
  • Порушення білкового обміну.
  • Захворювання щитоподібної залози

Але якщо останні три пункти вимагають медичного обстеження і є факторами, на які людина безпосередньо не може вплинути, то на режим дня і харчування може. Гіподинамія — головна проблема сучасної людини. Простими словами, це малорухливість, сидячий режим роботи без перерви, мало руху та відсутність спорту. Найчастіше на появу целюліту впливає саме остання причина.


Стадії целюліту: від одного до чотирьох

У науці виділяють 4 стадії целюліту залежно як від зовнішнього вигляду шкіри, так і від внутрішніх процесів:

Перша стадія. Горбики неможливо побачити у звичайному стані, шкіра рівна. Відстежується легкий набряк тканин внаслідок застою у лімфатичній системі. Припухлість, набряклість та втрата тонусу.

Друга стадія. Тут вже венозна система не встигає працювати з тією кількістю рідини, яку потрібно виводити. Жирова тканина стає більшою через те, що в організмі порушуються процеси ліполізу. Збільшені жирові клітини заважають роботі судин, ускладнюючи тік лімфи та кровообіг у тканинах. Як наслідок — замкнута система порушень. Тут вже на шкірі видно горбки, вм'ятини проходять тривалий час.

Третя стадія. Сполучна тканина розростається та ущільнюється, охоплюючи жирові клітини та не даючи їм брати участь в обмінних процесах. Такі "злиплі" жирові клітини створюють мікровузли — мікронодулі. Зовні горбики та ямки видно навіть на розслабленій шкірі, низький тонус та в'ялість.

Четверта стадія. Тут целюліт викликає як психологічний дискомфорт, так й фізичний. Шкіра в цих ділянках змінює колір та температуру, відбувається атрофія м'язів.

Що ж нам пропонує косметологія для вирішення цієї здавалося б такою простої, але водночас складної проблеми?


Пресотерапія VS Целюліт: максимальний лімфодренаж

Пресотерапія — технологія, яка стала головним ворогом целюліту, оскільки найбільше впливає на лімфатичну систему. Імпульсний масаж стисненим повітрям активізує кровообіг та обмінні процеси на клітинному рівні. Всі тканини та органи отримують багато кисню та поживних речовин. З організму виходить зайва рідина та токсини. А саме це нам і потрібно при рятуванні від целюліту.

На відміну від інших косметологічних методик, пресотерапія дозволена багатьом. Навіть клієнти із початковими стадіями варикозу проходять курс цієї процедури для профілактики. Головний і дуже суворий виняток – онкологія.

До того ж пресотерапія чудово працює в комплексі з іншими антицелюлітними процедурами. При виборі апарату пресотерапії дуже важливо брати до уваги кількість каналів — тобто кількість автономних секцій.

Наприклад, у Zemits Sisley 2.0 таких каналів 24. Плюс цього апарату ще й у тому, що можна використовувати не весь костюм, а лише його частину — наприклад, відключити масаж рук та спини, та обробляти лише ноги. Так ви зможете урізноманітнити спектр послуг та запропонувати клієнтам як бюджетні варіанти, так і процедури люкс-класу. Які ще його особливості:
  • 4 рівні тиску, які підійдуть навіть найделікатнішим клієнтам.
  • Легкий у налаштуванні інтерфейс.
  • Оновлена ​​система охолодження, яка збільшує “життя” апарату та захищає його від перегріву.
  • Стильний костюм, який впишеться у будь-який інтер'єр.

Ну а якщо ви хочете боротися з целюлітом на рівні Pro, вашим клієнтам чудово підійде модель Demeter 2.0. Цей апарат на голову обганяє решту моделей за функціональністю, адже у нього цілих 44 канали! Це означає, що костюм охоплює все тіло, щоб кожна частина могла відчути процес стиснення: руки – 16 каналів, талія – 4 канали, ноги – 24 канали. Таким чином, система якісно опрацьовує всі необхідні зони, особливо зони лімфатичного застою.

Також має 4 рівні інтенсивності тиску: 120 мм рт ст (низький), 160 мм рт ст (помірний), 200 мм рт ст (високий), 240 мм рт ст (максимально високий). І 5 режимів роботи:
  • Режим А. Підходить для поліпшення лімфатичної циркуляції, профілактики варикозного розширення вен, розслаблення м'язів та зняття втоми.
  • Режими В,Є. Працюють із целюлітом.
  • Режим С. Покращує кровообіг, спалює надлишок жиру та виводить зайву рідину та токсини.
  • Режим Д. має активний лімфодренажний ефект, зменшує набряклість, виводить токсини.
Повний комплект для боротьби з целюлітом та якісного моделювання фігури!


Ну а ми нагадуємо, що всі наші апарати можна перевірити практично під час безкоштовного тест-драйву. Наші сертифіковані косметологи дадуть відповіді на всі питання, познайомлять з функціоналом і проведуть процедуру на вас чи моделі.


Про технології Огляди апаратів