Блог укр

Кріоліполіз або кріотерапія: у чому різниця? Експертне порівняння

Zemits / Блог  

Сьогодні ми порушуємо важливу тему для косметологів, адже часто клієнти не розуміють у чому різниця між кріоліполізом і кріотерапією. І ми вирішили раз і назавжди закрити це питання, порівнявши ці дві технології за всіма основними параметрами та показниками.

Отже, сьогодні у блозі Zemits у нас  експертне порівняння двох інноваційних технологій, які користуються значною популярністю у клієнтів. Розглядати відмінності ми будемо на базі конкретних апаратів: Adonyss LP-Cool та Zemits CoolRestore Elegance. Поїхали!


На чому ґрунтуються технології?

Обидві технології ґрунтуються на охолодженні тканин до низьких температур і відносяться до “холодових”. Саме тому їх часто плутають.

Насамперед "холодові технології" — це схуднення. Саме завдяки неінвазивному зменшенню жирових відкладень вони стали такими популярними, адже це чудова альтернатива хірургічним маніпуляціям. Як це працює? Коли низька температура локально впливає на організм (а кріотерапію та кріоліполіз відносять саме до локальних технологій) відбувається відмирання жирових клітин, оскільки вони найбільш чутливі до холоду порівняно з іншими тканинами.

Коли жирова клітина “заморожується” у ній припиняються процеси обміну електролітів: іони неспроможні ні потрапити всередину, ні вийти. А оскільки завдяки їм підтримується її життєдіяльність — клітина відмирає. Відбувається цей процес шляхом апоптозу — природного руйнування клітини шляхом розпаду на апоптичні тільця. Їх виведення відбувається через лімфатичну систему. Але оскільки руйнування жирового прошарку відбувається природним шляхом, процес виведення не перевантажує організм. Через це і ефект видно не відразу, результати можна побачити протягом 3-4 тижнів.


Протокол процедури: у чому відмінності та особливості?

Перший момент — кріоліполіз не вимагає від косметолога безпосередньої участі у ході процедури. Вакуумна насадка втягує шкірно-жирову складку і від'єднує її від структур, що знаходяться нижче. Холодові пластини у Zemits Cryodenic діють на 360 градусів і якісно охолоджують підшкірно-жировий шар.

Якщо ми говоримо про кріотерапію, то тут косметолог безпосередньо проводить протокол процедури: починаючи з налаштування параметрів апарату і закінчуючи роботою маніпули на обраній ділянці.

Другий момент — матеріали для процедури. Для Adonyss Lp-Cool це спеціальні серветки, які захищають шкіру від обмороження і нівелюють травматичний ефект. Для Zemits CoolRestore Elegance це гель-провідник для якісного ковзання, процедуру не можна проводити по чистій шкірі. До того ж обидва апарати обладнані датчиками температури для відстеження охолодження в ході процедури.

Третій момент — зона обробки, що для кріотерапії, що для кріоліполізу невелика. Для кріоліполізу це площа насадки і таку саму область за розміром косметолог проробляє за допомогою Zemits CoolRestore Elegance. Як ми вже вказували вище, обидві технології впливають локально.


Четвертий момент — температурний режим роботи. Обидва апарати працюють у холодовому діапазоні до -10 градусів за Цельсієм. Чому саме такий максимум? Річ у тому, що ця температура є руйнівною для жирових клітин, але не шкодить іншим тканинам.

П'ятий момент — реабілітаційний період. Оскільки апарати кріоліполізу впливають вакуумом, багато клієнтів запитують, чи не залишають процедури синців. Так, це можливо, але Adonyss Lp-Cool має вбудований імпульсний режим, який забезпечує підтримку кровообігу в самій шкірі, не зупиняючи процес “заморозки”.

Шостий момент — комплектація. Zemits CoolRestore Elegance обладнаний двома маніпулами різних розмірів для роботи по обличчю та тілу. У Adonyss Lp-Cool є чотири маніпули різного розміру, які до того ж можуть працювати одночасно. 


Які результати процедури?

Кріоліполіз — це виключно процедура схуднення, на відміну від кріотерапії, яка може використовуватися для шкіри обличчя. Вона добре тонізує шкірний покрив, стимулює внутрішньоклітинні процеси та прискорює клітинну регенерацію. Завдяки цьому Zemits CoolRestore Elegance розгладжує зморшки, має режими для омолодження обличчя, шиї, декольте, рук. Технологія підходить також для шкіри жирного, проблемного типу — заспокоює почервоніння та подразнення, допомагає регулювати процес виділення себуму. Ось у яких напрямках показує результати ця модель:
  • Схуднення.
  • Контурування тіла.
  • Зменшення целюліту.
  • Підтяжка шкіри.
  • Зменшення набряклості.
  • Підвищення тонусу та еластичності шкіри.
  • Зменшення запалень.
  • Поліпшення здорового кровообігу.


Ми вказали основні моменти, що відрізняють кріотерапію та кріоліполіз. Але якщо ви все ще не знаєте, який апарат вибрати — запрошуємо вас на безкоштовний тест-драйв. Ви можете самостійно оцінити ефект, функціонал, отримати практичний досвід і поставити всі питання нашим сертифікованим косметологам.



Zemits 1