Блог укр

Zemits розвіює літні міфи про лазерну епіляцію

Zemits / Блог 

Літо вважається сезоном, коли косметологічні послуги епіляції майже не мають попиту. Чому? Це відбувається не тільки через традиційні відпустки, а й з вини багатьох страхів і міфів, якими оповита "літня" лазерна епіляція.

Ну, а що краще підійде для розвіювання міфів, як не повноцінна стаття, в якій ми розповімо, скільки правди в цих твердженнях, а скільки омани.

До того ж, знаючи чого побоюється клієнт в льотну пору, ви зможете спокійно й обґрунтовано все пояснити. А впевнений, спокійний клієнт ще не раз вас відвідає. Ну що ж почнемо.


Влітку епіляція особливо небезпечна

Ні, дивно, що небезпека процедури може залежати від сезону. У цієї процедури, як і в інших косметологічних методик, є певний список протипоказань, але він не змінюється з сезонами.

До того ж перед першим сеансом, косметолог консультує клієнта на наявність у нього онкологічних, дерматологічних та хронічних захворювань. Будь-які шкірні новоутворення також можуть стати протипоказанням. Сюди також відноситься період вагітності та лактації. Це не говорить про конкретну шкоду епіляції під час виношування, просто в такому положенні ніхто не проводив вивчення і досліди. Всі ці протипоказання фіксовані.


Влітку наслідки епіляції переносяться особливо важко

Це теж неправда. Розглянемо ситуацію з декількох сторін. По-перше, лазерна епіляція належить до неінвазивних процедур, вона не травмує шкіру. Тому тут взагалі не варто говорити про наслідки, оскільки ця лазерна методика не має на реабілітаційного періоду як такого.

По-друге, якщо під наслідками мати на увазі постпроцедурний догляд, то це особливість як будь косметологічної процедури, так і просто щоденної рутини. Тут не нічого особливого.

І, по-третє, наслідки процесу залежать не від сезону, а від якості обладнання. Можна, звичайно, пройти сеанс "значно дешевше" і "заощадити", але потім не варто дивуватися опікам і безрезультативності процедури. Якісна епіляція не буде коштувати дешево, оскільки естетист, який піклується про своїх клієнтів, ніколи не буде купувати неякісне, несертифіковане устаткування.


Якщо зробити 1 раз епіляцію, то можна потім на все літо забути про засмагу

Це також неправда. Так, підготовка до процедури має на увазі заборону солярію і засмаги за 2 тижні до та після. І ця вимога продиктована безпекою процедури. Адже якщо кількість меланіну (пігмент, який відповідає за наш шоколадну засмагу) в клітинах шкірного покриву збільшиться, це може спровокувати опіки та пігментацію. Саме на меланін впливають промені косметологічного лазерного обладнання.

Влітку не можна робити епіляцію бікіні

Це теж неправда. Адже основна заборона пов'язана з відсутністю засмаги й солярію до і після сеансу за 2 тижні. Якщо клієнт не планував засмагати в цьому проміжку — не існує заборони на лазерну епіляцію якоїсь зони, а вже тим більше бікіні — зони, яка завжди захищена одягом від ультрафіолетових променів.


Влітку потрібно особливо ретельно готуватися до сеансу епіляції

Це правда. Але, знову ж таки, це пов'язано з підвищеною активністю ультрафіолетового випромінювання. А оскільки найпопулярніші зони обробки — це гомілки, стегна і пахви (ділянки, які влітку завжди відкриті), то потрібно подбати про ретельну підготовку і догляд після сеансу.

Влітку епіляцію потрібно робити частіше

Неправда. Внутрішні процеси в нашому організмі не залежать від сезонності та активності сонячного випромінювання. Ріст волосся також належить до цих процесів. Епіляцію необхідно проводити раз в 1-1,5 місяця курсом з 9-10 сеансів. Саме так косметолог може пропрацювати всі активні фолікули.


Ось основні забобони які оточують лазерну епіляцію влітку. Комунікуйте з вашими клієнтами, пояснюйте всі нюанси — так ви не тільки зміцните довіру, а й підіймете свій професіоналізм в їхніх очах.

Zemis 2