Блог укр

Чому майбутнє за лазерною косметологією?

Лазерна епіляція — один з найбільш популярних косметичних процедур. Індустрія лазерної косметології зростає стрімкими темпами й займає все більшу частку ринку. Цей напрямок є досить молодим, але перспективним.

У 2023 році лазерна косметологія зберігає свої позиції та продовжує активно розвиватися. Індустрія пропонує нові технології та вдосконалює моделі для задоволення попиту клієнтів.
Популярність лазерної епіляції обумовлена високою ефективністю та довготривалістю результату. Крім того, лазерна епіляція є безболісною процедурою, що також є привабливим фактором для багатьох клієнтів.
У чому ж головні особливості? Перспективи розвитку найближчим часом? Що найбільше приваблює клієнтів? Почнімо з фактів та статистики.

Статистика лазерної індустрії

Перше, на що звертають увагу в бізнесі — це цифри та факти. Ми знайшли кілька статистичних прогнозів розвитку лазерної індустрії:

⭐️ За даними аналітичної компанії Technavio, глобальний ринок лазерної епіляції зросте на 22% до 2024 року.

⭐️ Згідно з дослідженням, проведеним компанією Reportlinker, ринок лазерної епіляції в США досягне загального об’єму понад 2 мільярдів доларів США до 2026 року.

⭐️ За даними аналітичної компанії Grand View Research, Європейський ринок лазерної епіляції досягне загального об’єму понад 1,5 мільярда доларів США до 2027 року.
⭐️ Згідно з дослідженням, проведеним компанією Transparency Market Research, ринок лазерної епіляції в Азії-Тихоокеанському регіоні зросте з 1,3 мільярда доларів США у 2020 році до 2,3 мільярда доларів США до 2028 року.

⭐️ За даними порталу RealSelf, лазерна епіляція є на 5 місці у списку найбільш популярних процедур в США, які виконуються у салонах та кабінетах краси.

Що простимулювало такий розвиток? Прагнення населення до краси та здоров'я. Багато хто просто не хоче витрачати більше часу на епіляцію, ніж це необхідно. До того ж недоліки технологій початкового етапу простимулювали подальший розвиток в майбутньому. Але досить про факти. Розглянемо основні особливості, які зробили лазерну косметологію такою популярною.

Висока популярність

Як відбувається сам процес? Світловий промінь фокусується на темному пігменті, меланіні, який є в кожному волоску і біля основи кореня навколо фолікула. Меланін поглинає світлову енергію і виділяє тепло, яке порушує цілісність фолікули та стимулює випадіння волосся. Цей процес в науці називається селективний фототермоліз.

Мета лазерного видалення волосся — "відключити" фолікул, щоб запобігти повторному росту волосся в майбутньому. Для досягнення цього результату апарати поєднують певну довжину світлового променя і тривалість імпульсу. Наприклад, діодний лазер для видалення волосся Zemits Quidion використовує в роботі оптимальну довжину хвилі для видалення небажаного волосся — 808 нм. Цей промінь впливає максимально точно на волоски, не пошкоджуючи навколишні тканини.
Раніше лазерна косметологія була доступна тільки для людей зі світлою шкірою та темним волоссям. Засмага може спричинити травмування шкіри, через велику кількість меланіну. Однак зараз сучасні діодні лазери працюють з всіма фототипами шкіри.

Лазерна епіляція — це ефективний метод позбавлення від небажаного волосся. Більшість клієнтів повідомляють про стійкий результат — зниження росту волосся на оброблених ділянках навіть до 90%. Це не лише дає можливість насолоджуватись гладкою шкірою тривалий час, але й допомагає зменшити кількість волосся в майбутньому. З огляду на те, що 82% клієнтів — жінки, лазерна епіляція залишається дуже актуальною та популярною у сфері краси.

Безпека лазерної косметології

Це те, що найбільше приваблює клієнтів. Адже це можливість позбутися волосся і зберегти красу шкіри. Але, ми хотіли б зробити акцент на тому, що повну безпеку підтверджують тільки офіційні документи, такі як міжнародні сертифікати. Наприклад, центр FDA перевіряє електролізне та лазерне обладнання на якість і безпеку кожної деталі.
Це означає, що якщо лазерний пристрій зареєстровано FDA та схвалено для комерційного використання — він був ретельно перевірений.
А практика професійної епіляції зазвичай регулюється державною та місцевою владою на локальному рівні, наприклад в Україні це сертифікат відповідності СЕС.

Такі підтвердження однозначно підвищують рівень довіри та лояльності до бренду. Адже це означає, що ви дійсно піклуєтесь про рівень наданих послуг і про клієнтів.

Не тільки лазерна епіляція

Варто також пам’ятати, що лазерна косметологія — це не лише про епіляцію. Також існують лазери, які ефективно справляються з особливостями шкіри: шрамами, новоутвореннями, віковими змінами. Фракційний лазер Adonyss CarbonFrax CO2 — це останнє покоління косметологічних апаратів, створене для інтенсивної регенерації клітин та підтяжки шкіри.

Чому він називається фракційним? Справа в принципі поділу променя, який апарат спрямовує на шкіру. Він не фокусується в одну точку, але є сіткою, яка ділиться на квадрати-"фракції". Це дозволяє рівномірно обробляти верхній шар епідермісу, не залишаючи глибоких ран.

Також є IPL епіляція, яка має широкий спектр дії. Adonyss QuantumPeak не лише приводить процедуру епіляції, але й розширює ваш прейскурант послугами фотоомолодження та корекції різних естетичних проблем: пігментації, судинних сіток.

Замовляйте Спец-Прайс червня

Обирайте апарат мрії вигідно! Замовляйте Спец-Прайс та завітайте до нас на безкоштовний тест-драйв. Зміцнюємо косметологічний бізнес разом!

Огляди апаратів Про технології