Блог укр

Вікова шкіра: що запропонувати клієнтам?

Яка найбільша цільова аудиторія будь-якого косметолога? Відповідно до статистичних даних Grand View Research, у 2022 році, майже 26,0% усіх жінок-клієнтів у США належали до вікової групи 35-54. А до 2030 року прогнозується ріст кількості клієнтів косметологічної індустрії 60+ до 1,4 мільярда.
Основні фактори, які роблять вікову аудиторію панівною для косметології — висока платоспроможність та бажання спинити час. Тобто, основні проблеми, з якими найчастіше зустрічається косметолог — це зморшки, втрата об’єму та щільності шкіри, вікова пігментація.
Сьогодні ми розглянемо процес вікових змін шкіри та процедури, які можна запропонувати для роботи з такими проблемами.

Як вік впливає на шкіру?

Процес старіння відбувається комплексно, одночасно на всіх шарах:

⚪️ Шар дерми. Після 25 в шкірі зменшується як кількість колагену, так еластину, основних білків, які відповідають за молодість та пружність шкіри. Це сприяє зниженню еластичності та зменшенню кількості кисню та корисних речовин, які потрапляють в клітини.

⚪️ Епідермальний шар. Тут відбувається уповільнення процесів регенерації та зниження кількості вироблення ліпідів — саме тому з віком тип шкіри може змінюватись. І через ту ж саму причину “вікова” шкіра більше схильна до утворення пігментації.

⚪️ Підшкірний шар. Саме в ньому відбуваються найбільш рушійні зміни — зменшується кількість жирових клітин, які накопичують ліпіди. Внаслідок їх зменшення риси обличчя втрачають об’єм, збільшується кількість глибоких зморшок.

Внутрішні та зовнішні фактори старіння

Є фактори, на які ми не можемо повпливати. До них відносять:

  • Спадковість. Сюди відноситься як особистий тип шкіри кожної людини, так і етнічна приналежність та схильність расових груп до певних типових вікових змін.
  • Зниження швидкості кровообігу. З віком клітини отримують менше поживних речовин та кисню.

Це внутрішні фактори, які ми не можемо змінити. Але є зовнішні чинники, які негативно впливають та прискорюють вікові зміни. Сюди належать:

  • Вплив ультрафіолетових променів. Існує навіть таке поняття як фотостаріння, це зміни шкіри, яка тривалий час перебувала без захисту під сонячними променями.
  • Паління та неправильне харчування. Паління стимулює збільшення кількості вільних радикалів, які людина може нейтралізувати, споживаючи антиоксиданти. І “правильне” харчування може стати одним зі складників anti-age терапії.
  • Забруднення. Мікроби, пил та бактерії не тільки спричиняють запальні процеси, але й порушують правильне функціонування шкірного покриву, його бар’єрну функцію.

Які процедури можна запропонувати клієнту з віковою шкірою?

Така шкіра теж потребує очищення, але воно має бути не агресивним, а делікатним. Саме тому найчастіше косметологи пропонують в anti-age протоколах першим етапом ультразвуковий пілінг та гідродермабразію. Це комфортне очищення пор, масаж, що стимулює кровообіг та рух лімфи. Ну й у випадку гідропілінгу — додаткове насичення клітин корисними речовинами з сироватки.

Для зволоження та насичення підійде електропорація та сонофорез. За допомогою ультразвукових хвиль та електроімпульсів вони впроваджують активні компоненти сироваток набагато глибше, ніж це відбувається простим нанесенням на поверхню. Також сюди можна віднести й кисневу терапію, за допомогою якої сироватка буквально “вбивається” в шкіру разом зі струменем кисню.
Для зменшення вікової пігментації є 2 косметологічні варіанти. Варіант 1 — фото омолодження або фототерапія. Це процедура, що впливає на поверхню шкіри та її глибинні шари за допомогою широкосмугового імпульсного світла із заданою глибиною проникнення хвиль. Курс процедур з Adonyss QuantumPeak має комплексний вплив: не тільки зменшує пігментовані зони, але й скорочує колагенові волокна та зменшує судинні сітки.

Але не тільки IPL-процедури допомагають позбутися пігментних плям. Апаратній косметології теж є що запропонувати клієнтам, особливо такому косметологічному комбайну, як Zemits Verstand. У набір цього апарату також входить 8 технологій з очищення, омолодження та насичення шкіри корисними речовинами. Особливо ефективний протокол проти пігментації “діамантова мікродермабразія + електропорація”.
Ну і не потрібно забувати про мікрострумову терапію — технологію, яка не тільки стимулює м’язовий каркас обличчя, але й пришвидшує клітинний обмін речовин, прискорює регенерацію тканин. Цю процедуру часто поєднують з RF-ліфтингом, який виконує також подвійну роботу: водночас скорочує розтягнуті волокна та стимулює синтез нових клітин колагену, які так потрібні віковій шкірі.

Саме тому зваживши всі за та проти, косметологи обирають для роботи косметологічні комбайни з 6 та більше функціями. Таке обладнання дає можливість підібрати протоколи догляду в залежності від індивідуальних особливостей шкіри кожного клієнта. Адже зріла шкіра потребує значно ретельнішого та комплекснішого догляду.

Запрошуємо вас до нашого шоуруму для безкоштовного тест-драйву апаратів Zemits.


Це той самий шанс ближче познайомитись з апаратом, оцінити реальні результати та функціонал моделі, поставити всі питання сертифікованому косметологу Zemits ❤️

Огляди апаратів Про технології