Блог укр

Мікрострумова терапія - заміна ботоксу?

Нерідко мікрострумову терапію використовують у реабілітації після агресивних впливів, таких як мікродермабразія, лазерне шліфування, хімічні пілінги.



Кількість існуючих методик, спрямованих на омолодження обличчя, просто зашкалює. Однак більшість процедур такого типу досить ризиковані, адже передбачають або хірургічне втручання, або агресивну дію на шкіру, щоб запустити внутрішні процеси регенерації.
Вибір для тих, хто віддає перевагу мінімально травматичним процедурам, набагато менший. Найпопулярнішими з подібних методик є безін'єкційна мезотерапія (електропорація), рф-ліфтинг та мікрострумова терапія. Саме про останню методику ми й поговоримо докладніше.

Що таке мікроструми?

Мікрострумова терапія або мікрострумова нейром'язова стимуляція - це атравматичний фізіотерапевтичний метод, що ґрунтується на дії дуже слабкого імпульсного струму в діапазоні 10 до 600 мкА. На відміну від потужніших розрядів, які проходять між електродами, минаючи пошкоджені клітини, мікрострумові імпульси проникають всередину старих і пошкоджених епітеліальних і м'язових клітин, відновлюючи їх електричний потенціал.

Мікроструми в косметології використовуються для зняття спазмів м'язів, тонізації судин і зменшення куперозу, активізації кровообігу і лімфотоку, усунення набряків, активації омоложення шкіри, ліфтингу шкіри та м'язів, для усунення неглибоких розтяжок і шрамів, нормалізації вироблення себуму, зменшення догляду за шкірою із підвищеною чутливістю.

Застосування мікрострумів на тілі дозволяє позбавитися видимих проявів целюліту, підтягнути шкіру, що втратила тонус внаслідок швидкого схуднення або перших вікових змін.

Результат лише після 1 процедури:

Кому підходить мікрострумова терапія і чи є протипоказання?

Мікрострумова терапія не має вікових обмежень. Її можна застосовувати як окрему методику, або комбінувати з іншими типами косметологічного впливу: масажами, масками, пілінгами та ін.

На час сеансу слід зняти всі металеві прикраси, включаючи пірсинг (якщо він знаходиться в зоні обробки або в безпосередній близькості до неї).

Якщо клієнт приймає будь-які медикаменти, перед початком курсу необхідно проконсультуватися зі спеціалістом.

Як відбувається процедура?

1.Насамперед косметолог проводить діагностику, щоб підібрати індивідуальну програму.
Наприклад, для зменшення дрібних зморшок на сухій шкірі мікроструми повинні впливати поверхнево, для корекції овалу обличчя необхідно пропрацювати мімічні м'язи, а якщо у клієнта менопаузний тип старіння, що супроводжується набряклістю, слід активізувати лімфодренаж. Перед початком роботи майстер очищає шкіру клієнта, видаляючи косметику та забруднення. Потім на шкіру наноситься гель для холодного гідрування (або можна провести вапоризацію, якщо клієнт не має до цього протипоказань). Це допомагає “наситити” епідерміс вологою та підвищує здатність клітин проводити електричні імпульси. Особливо важливий цей етап для в'янучої та дуже сухої, а також щільної та грубої шкіри.


2. Потім на зону обробки наноситься струмопровідний гель або інше рідке контактне середовище.
При необхідності перед початком процедури на шкіру можуть наносити гелеві сироватки або інші косметичні суміші, що стійкі до впливу електричних імпульсів. Важливо пам'ятати, що масляні склади недостатньо добре проводять електричні імпульси і будуть знижувати ефективність процедури.


Тому для мікрострумової терапії використовуються лише рідкі водні або гелеві контактні речовини. Не слід допускати повного висихання шкіри під електродами, оскільки це також призводить до погіршення струмопровідних якостей шкіри. Крім того, при роботі "всуху" клієнт може відчувати неприємні відчуття, чого не повинно бути. Тому електроди під час роботи слід зволожувати за потребою. Пацієнт може відчувати легке поколювання під час процедури, проте хворобливості не повинно бути. Процедура мікрострумової терапії добре розслаблює, тому багато клієнтів навіть засинають під час сеансу.

3. Є два основних способи роботи з електродами: лабільний, коли майстер плавно проводить по шкірі електродами, рухаючись уздовж масажних ліній, та стабільний, коли електроди закріплюються на шкірі нерухомо.
Найчастіше використовується перший варіант, що добре підходить для чутливої шкіри, а також використовується для обробки області навколо очей. Стабільний метод добре підходить для опрацювання великих ділянок.

4. Тривалість одного сеансу 30-60 хвилин.

5. Після процедури косметолог наносить на шкіру тонік і засіб для догляду за типом шкіри (крем або гель).

Як доглядати шкіру після сеансу?

Мікроструми не травмують шкіру, тому реабілітація або додатковий захист епідермісу після сеансу не потрібні. Достатньо використовувати відповідний протокол домашнього догляду за класичними принципами: очищення, тонізація, зволоження. живлення.
Важливо пам'ятати, що мікрострумова терапія посилює здатність шкіри засвоювати поживні речовини, тому після процедури краще використовувати косметику, насичену активними компонентами. Відмінний ефект дає поєднання мікрострумової терапії з курсом масок для обличчя.

Коли буде результат?

Повний курс процедур складе 6-12 процедур. Як правило мікрострумову терапію використовують 2-3 рази на тиждень, тобто для проходження повного комплексу потрібно 2-6 тижнів. Помітні покращення стану шкіри з'являються у другій половині курсу.
Надалі можливе проведення підтримуючих процедур – 1-2 рази на місяць.

Який апарат мікрострумової терапії обрати?

Вирішивши купити апарат мікрострумової терапії, в першу чергу визначтеся, чи потрібен вам окремий прилад, чи багатофункціональний комбайн.

Косметологічний комбайн Zemits X-Skin Крім декількох типів насадок для мікрострумів оснащений функціями електропорації та ультразвукового пілінгу. Таке поєднання дуже зручне для проведення омолоджувальних та детокс-комплексів. Доступна ціна робить апарат хорошим варіантом для новачків із невисокими інвестиційними можливостями.

Монофункціональний апарат мікрострумової терапії Zemits Adrinox 2.0 підійде тим, хто вже укомплектував кабінет і шукає компактний і потужний професійний апарат для поповнення своєї колекції. У комплекті з апаратом три типи насадок (у тому числі для роботи в періорбітальній ділянці) плюс спеціальні рукавички для лімфодренажного мікрострумового масажу обличчя/тіла.

Ще один варіант монофункціонального апарату для мікрострумової терапії - косметологічний апарат мікрострумової терапії Zemits Skin de'Tone. Прилад оснащений повним набором електродів: парні металеві валики, кульковий ролик, пара плоских дискових електродів, двоканальні електроди для котонових провідників та рукавички для лімфодренажного масажу. За допомогою апарату можна обробити будь-яку ділянку обличчя та тіла.

Важливим при покупці є правильний вибір дилера: обов'язково перевіряйте наявність сертифікатів якості та повного пакета технічної документації на прилад. Звертайте увагу на термін дії гарантії на товар, наявності програм лояльності та можливості покупки на виплат. Плюсом також буде наявність виставкової зали, яку можна відвідати разом із майстрами

Zemits 4