Блог укр

Мікрострумова терапія: все про процедуру і навіть більше

Zemits / Блог 

Мікрострумова терапія. Це одна з найефективніших косметологічних процедур в боротьбі з віковими змінами. Разом з SMAS-ліфтингом і RF-ліфтингом вони вважаються "золотим тріо" anti-age методик.

Сьогодні ж ми поговоримо про все, що стосується цієї технології: принцип роботи, переваги для косметолога, протокол процедури, показання та протипоказання. Як поліпшити та без того відмінну методику? Про мікроструми від А до Я. Поїхали.


Мікрострумова терапія повертає молодість?

На жаль еліксиру молодості ще не винайшли. Але поки його шукають — мікрострумова терапія допоможе призупинити час! Чому вона так ефективна?

Вся справа в технології впливу. Організм людини на 70% складається з води. У ній розчинені іони, які впорядковано рухаються з клітин в тканинної рідини та назад. Вони відповідають за правильну передачу нервових імпульсів, м'язові скорочення і насичення клітин корисними речовинами.

Якщо цей процес порушується — відбувається неправильний розподіл електричних зарядів. Як наслідок — в клітині порушуються процеси обміну, вона сповільнюється, впадає в "сплячку".

Що таке мікроструми — це імпульси електричного струму малої сили. Вони імітують природні електричні заряди й пробуджують клітини. Це своєрідний ефект будильника — клітини знову прокидаються, відкриваються мембранні канали та відновлюються обмінні процеси.


До того ж мікрострумова терапія діє не тільки на поверхню епідермісу. Вона також зачіпає всі м'які тканини: дерму, м'язову тканину, кровоносні та лімфатичні судини. Така комплексна дія приводить в тонус не тільки шкіру, але і м'язовий каркас — розслаблюються спазми або навпаки тонізують. Яка ще дія мікрострумів?
  • Збільшується транспортування амінокислот.
  • Поліпшується синтез ДНК, білків і ліпідів.
  • Стимулюється вироблення колагену та еластину.

Основні показання для цієї методики:
  • Корекція овалу обличчя.
  • Профілактика і корекція зморшок.
  • Гіперчутлива шкіра, якій необхідний дбайливий догляд.
  • Жирна та проблемна шкіра.
  • В'яла, атонічна шкіра.
  • Застої лімфи та набряки.
  • Темні кола під очима.
  • Знижений тонус м'язів обличчя.


Переваги мікрострумової терапії для косметолога

Які ж особливості цієї процедури зробили її улюбленцем тисяч косметологів по всьому світу:

Ефективність. Ця методика одна з тих, що дійсно показують реальний результат. Річ у тому, що наш організм сам генерує електричні мікроімпульси. Вони поширюються по всьому організму, стимулюючи внутрішньоклітинні обмінні процеси та прискорюючи кровообіг. Мікроструми ж імітують ці електричні імпульси, по суті вони не вносять в організм нічого чужорідного. Зовнішня стимуляція струмом імітує ці біологічні струми, комплексно впливає не тільки на поверхню шкіри, але і на м'язи та судини.

Популярність. Другий пункт випливає з першого. Якщо процедур ефективна — значить вона затребувана. До того ж курс має досить демократичну ціну (на відміну від того ж smas-ліфтингу), тому він доступний різним клієнтам. Якщо в прейскуранті є мікроструми — клієнти будуть.

Комплексність. Такі апарати, як Zemits Verstand PRO, дозволяють створювати комплексні протоколи впливу з 3-4 етапів, які підсилюють загальний результат. Мікрострумову терапію часто об'єднують з ультразвуковим пілінгом, електропорацією та ін.

Універсальність. З цією методикою можна проводити процедури не тільки по обличчю, а й по тілу. Для цього апарати обладнані спеціальними мікрострумовими рукавичками. До того ж такі апарати, як Zemits Adrinox 2.0 обладнані цілим комплексом аксесуарів, які допомагають якісно опрацювати все тіло: мікрострумові рукавички, монополярні Q-насадки для обличчя, кулькові насадки для обличчя, дискові насадки для обличчя і тіла.

Актуальність. Мікрострумова терапія входить до трійки найбільш ефективних технологій сфери anti-age, а "віковий" напрямок завжди в тренді. Призупинити час — це бажання багатьох.

Багатофункціональність. Мікроструми вирішують безліч естетичних проблем: в'ялість, поганий колір, знижений тонус, зморшки, акне, постакне, розацеа, набряки, гіперпігментація.


Протокол процедури мікрострумової терапії

Отже, як же проходить процедура?

Очищення. Важливий етап, саме від якого залежить успіх майбутньої процедури. Все тому що мікроструми не зможуть проникнути на потрібну глибину через шар забруднень на поверхні шкіри. Проводимо демакіяж, очищаємо шкіру пінкою або гелем і завершуємо тоніком.

Підготовка до процедури. Наносимо шар гелю-провідника, він не повинен бути занадто тонким, адже саме він відповідає за провідність імпульсів, комфорт та безпеку процедури. Встановлюємо інтенсивність (починаємо з найнижчих показників, поступово збільшуючи під час процедури; орієнтуємося на відчуття клієнта — йому має бути комфортно), режим робіт й таймер. Середній час проведення процедури — 30 хвилин.

Проведення процедури. Залежно від поставленого завдання перед косметологом, він може вибрати один з декількох протоколів: лімфодренаж, стимуляція м'язів, розслаблення м'язів. Кожному протоколу відповідає певний варіант рухів:
  • Лімфодренаж — відновлення циркуляції тканинної рідини, лімфи та крові. Рекомендований при мішках під очима, набряклостях, землистому кольорі обличчя або як профілактика людям старше 25 років. Допомагає вивести токсини та надлишки рідин з організму, усуває застої.
  • Міоліфтинг — інтенсивна стимуляція лицьових і шийних м'язів для досягнення ефекту ліфтингу. Повертає тонус і помітно підтягує, коригує овал обличчя. Призначається при вікових змінах шкіри: в'ялості, ознаках старіння та гравітаційному птозу.
  • Репрограмування мімічної мускулатури — мікроструми розслаблюють м'язи, відновлюючи еластичність. Процедура розгладжує зморшки та запобігає утворенню нових.

Завершення процедури. Косметолог вимикає апарат, ретельно прибирає залишки гелю з оброблюваної зони та наносить маску за типом шкіри. Після маски майстер наносить захисний крем з SPF.


Мікрострумова терапія: удосконалюємо процес

У попередньому абзаці ми згадали про протокол процедури, де вказали, що в процесі необхідно використовувати гель-провідник. Але що якщо це буде не звичайний гель, який використовують для УЗД, а апаратний гель, створений спеціально для цієї процедури?

Zemits GloryTight — унікальний косметичний продукт, який робить процедуру мікрострумів максимально комфортною і до того ж має омолоджуючий ефект. Які ж активні компоненти містить ця формула:
  • Корінь солодки. Прискорює регенераційні процеси, зменшує набряки, допомагає синтезу колагену.
  • Екстракт вівса. Цей компонент входить до складу найефективнішої вікової косметики. Також допомагає генерації колагену та еластину.
  • Таурин. Амінокислота, яка допомагає підтримувати водний баланс шкіри, запобігає склеюванню колагенових волокон.
  • Дипептин карнозин. Пептид допомагає шкірі боротися з вільними радикалами, стабілізує клітинні мембрани, виводить токсини та уповільнює процеси старіння.

Завдяки таким компонентам гель-провідник перетворюється в абсолютно унікальний косметичний продукт.


Ідеальна синергія ефективних компонентів і апаратної технології = максимальний результат для ваших клієнтів!

Про технології