Блог укр

Діодний лазер і олександритовий: аналізуємо, порівнюємо

Zemits / Блог 

Вибір косметологічного лазера — важливий нюанс, до якого потрібно підходити комплексно. Чому? Адже саме від нього залежить ваш майбутній успіх в б'юті-бізнесі: починаючи задоволеними клієнтами та закінчуючи загальною прибутковістю справи.

Так, лазерна індустрія — відносно молодий напрямок, сфера, яка почала розвиватися тільки в 60-х роках минулого століття. Але це не означає, що вона в чомусь поступається іншим косметологічним технологіям. У розвитку косметологічні лазери пройшли кілька "сходинок еволюції" — рубіновий, неодимовий.


Зараз же найбільше на слуху два види апаратів: діодний і олександритовий — різниця між ними не завжди зрозуміла не тільки клієнтам, але і косметологам.

Саме тому сьогодні ми поговоримо про відмінності та особливості цього обладнання. Почнемо.


Діодний і олександритовий лазери: принцип роботи

Обидва апарати працюють за принципом селективного фототермолізу. Це здатність лазерного променя певної довжини вибірково впливати на хромофори тканин і руйнувати їх. До хромофорів шкіри відносяться такі елементи: меланін, гемоглобін, вода. Вони поглинають світлові хвилі певної довжини, трансформуючи світлову енергію в теплову і "перегріваючись", руйнуються. Косметологів насамперед цікавить меланін, оскільки саме він міститься в фолікулах і стрижнях волосся, на які й спрямована лазерна епіляція.



Чим довше хвиля променя — тим глибше вона проникає в тканини. У своїй роботі діодний лазер використовує довжину променя 808 нм, це світовий "золотий стандарт", який вважається оптимальним для якісного опрацьовування небажаної рослинності. Але попри свою ефективність, такий лазерний промінь не травмує навколишню шкіру і навіть злегка підтягує її. До того ж він може впливати навіть на ті волоски, які ще не проросли на поверхні шкіри й залягають глибше, оскільки довжина хвилі 808 нм ідеально проникає на рівень, де розташована більшість фолікулів. Чого не можна сказати про "конкурента"

Олександритовий — використовує 755 нм, цієї довжини недостатньо для опрацювання глибинних фолікулів, він "не помічає" волоски, які глибоко залягають в шкірі. Тому процес виходить менш якісний, ​​до того ж завжди є шанс отримати термічний опік.


Активне середовище лазерного обладнання

Активне середовище або робоче тіло — той компонент приладу, в якому електрика перетворюється у світловий промінь.

Саме від цього походять і назви лазерного обладнання: "рубіновий" — всередині рубін, "неодимовий" — всередині неодим, "олександритовий" — всередині олександрит. У останнього — це такий природний мінерал, який вирощують штучно.

Але що ж у діодному, запитаєте ви? Його активне середовище — два шари напівпровідникового матеріалу, арсеніду галію. Саме від робочого тіла залежить фінальна вартість апаратів. Виходить, що при загальних рівних показниках, олександритовий завжди буде дорожче діодного.


Діодний лазер і олександритовий лазер: різниця

Зараз ми порівняємо ці два апарати за основними категоріями та особливостями, які важливі при виборі:

Універсальність. Олександритовий апарат впливає тільки на клієнтів з 1 і 2 фототипом шкіри. Діодний більш універсальний — такі моделі, як Adonyss DioPulse, працюють з усіма фототипами шкіри по Фіцпатріку. Це дає перевагу салону або кабінету, оскільки цільова аудиторія у "діодника" значно ширше.

Підготовка до процедури. Для епіляції на діодній моделі клієнту потрібно повністю збрити волосся на оброблюваній зоні. Для олександритового — навпаки, потрібно відростити волоски в зоні на 3-5 мм. Незалежно від типу лазера, за 2 тижні до сеансу потрібно уникати прямих ультрафіолетових променів — ніякої засмаги та солярію, необхідно використовувати крем з високим фактором захисту SPF. У зворотному випадку, в шкірі збільшується кількість меланіну, а це підвищує ризик виникнення пігментації.

Ефект після процедури. Після епіляції олександритовим лазером ефект видно відразу — все відросле волосся спалюється і випадає, апарат випалює стрижні волосків, після процедури клієнтів чекає гладка шкіра. Для фіксації результатів після діодного лазера потрібно трохи почекати, поки збрите волосся трохи відросте й випаде.


Больові відчуття. Генеруючи 10 світлових імпульсів в секунду, діодний лазер обробляє більшу ділянку шкіри, ніж олександритовий. Це означає, що процедура проходить швидше. Також все залежить від індивідуального больового порогу клієнта й охолоджувальної системи, якою обладнаний апарат. Останнє покоління діодних лазерів обладнано сапфіровим наконечником для охолодження шкіри до, після і під час спалаху. Ось перелік причин, які можуть впливати на хворобливість процедури:
  • Потужність самого обладнання.
  • Частота імпульсів.
  • Розмір світлової плями.
  • Загальний знос лазерної установки, її деталей
Тут все залежить від якості та безпеки обладнання. Щоб бути впевненими у своєму апараті й послугах, що надаються, обирайте косметологічні лазери, які забезпечені міжнародними сертифікатами якості, наприклад FDA. Вони не тільки підвищують рівень лояльності клієнтів, але й вселяють спокій і повагу.

Протипоказання. Тут всі пункти підходять для кожного з лазерів:
  • Вагітність і період лактації.
  • Онкологія.
  • Відкриті рани та травми в зоні обробки.
  • Цукровий діабет.
  • Бактеріальні та грибкові ураження шкіри.
  • Гострі респіраторні та вірусні захворювання.
  • Прийом антибіотиків тетрациклінового ряду.
  • Велика кількість родимок на оброблюваній ділянці.
  • Свіжа засмага.


Висновки

1. Вартість олександритового лазера вище внаслідок високої ціни активного середовища — натурального мінералу олександрита.

2. За ефективністю й універсальності діодний лазер випереджає свого травматичного "конкурента", опрацьовуючи шкіру глибше і впливаючи делікатніше на будь-який фототип шкіри.

3. Підготовка простіше у "діодника" — не потрібно відрощувати волоски, що так незручно, особливо в літню пору.

4. Хворобливість сеансу залежить від сучасності і якості апарату.

Обирайте правильно і досягайте вершин косметологічного бізнесу разом з Zemits!
Zemitrs 3