Блог укр

Неодимовий лазер у вашому бізнесі: видаляємо тату легко?

Zemits / Блог 

Культура татуювань давно та міцно увійшла в історію людства. З давніх-давен ці малюнки були не просто зображенням, але зв'язком з минулим, майбутнім та сьогоденням. Вони не зникали та міцно пов'язували людини з традиціями.

Зараз все змінилося. Татуювання перестало бути чимось сакральним і стало доступне для будь-якого охочого. Гарна картинка, цікавий напис, девіз, ініціали близької людини — сучасний майстер може відтворити будь-який малюнок. Але що робити, якщо малюнок набрид? Або ж такий бажаний перманентний макіяж перестав подобатися?

Раніше було всього два варіанти для видалення тату: це могло бути висічення — видалення шкіри шарами або ж шліфування — жорстка дермабразія з використанням шліфувальної машини.

І той і інший варіант супроводжується дуже хворобливими відчуттями та майбутнім рубцюванням тканин. Таким чином колись бажаний напис перетворювався в непоказний шрам.

Але зараз все набагато простіше. Щоб видалити обридле татуювання — можна просто прийти в лазерний салон та пройти курс процедур на неодимовому лазері. Сьогодні ми розповімо, все особливості цієї процедури і як вибрати дійсно якісний неодимовий лазер. Почнемо.


Які фактори впливають на процес видалення тату?

Так, кожне видалення — індивідуальний процес, який залежить від багатьох чинників. Розглянемо основні:
  1. Особливості татуювання. Тут кожна дрібниця грає роль: колір та глибина залягання пігменту, розмір та зона розташування зображення. Має значення навіть апарат, яким виконувалось тату.
  2. Тип шкіри. Сучасні лазери працюють з будь-яким фототипом шкіри, але потрібно підбирати індивідуальні параметри, особливо для смаглявого типу, де кількість меланіну в клітинах вище.
  3. Лазерне обладнання. Для різного кольору пігменту необхідна своя довжина світлового променя. Саме тому видалення різнокольорових татуювань — процес набагато складніший, ніж опрацювання однотонного малюнка або напису.

Так, процес видалення тату — це не одна процедура. Щоб повністю очистити шкіру необхідний курс з декількох сеансів. Але точну кількість процедур визначає сам майстер, в залежності від вищевказаних чинників.


Неодимовий лазер — майстер у видаленні татуювань

Неодимовий лазер — це лазерне обладнання, яке здатне проникнути на глибину до 10 мм в шкіру, не травмуючи при цьому епідерміс. Працює такий пристрій на основі кристалів гранатів алюмо-ітрію, які поєднуються з іонами неодимового типу. Завдяки глибині його проникнення, в косметології його використовують для проведення таких протоколів процедур:
  • Видалення тату. Він здатний впоратися з чорним, синім, червоним, коричневим пігментом (по суті будь-яким, крім білого). Тут принцип такий же як і в діодній епіляції — чим темніше та насиченіший колір, тим простіше його видалити. Світліший пігмент видалити складно, оскільки він відбиває більшу частину лазерного випромінювання. Щоб якісно видаляти зображення, неодимові лазера обладнані різними насадками, які генерують світлові хвилі різної довжини. Але про це пізніше.
  • Видалення перманентного макіяжу. Навіть обробка таких делікатних зон як губи, очі та брови.
  • Видалення пігментації та гіперпігментації.
  • Видалення вікових плям.
Також використовується для проведення однієї з найпопулярніших процедур очищення шкіри, яка стала дуже популярною в США — карбонового пілінгу або "голлівудської чистки" як її часто називають.

У чому ж відмінність цього типу лазера і чому не можна використовувати інші типи лазерного обладнання для видалення тату? Вся справа в потужності та тривалості впливу спалаху. У неодимового лазера робоча потужність становить близько 80 Дж, на відміну від того ж олександритового, потужність якого не перевищує 16 Дж. Завдяки цьому пігмент сильніше поглинає випромінювання і швидше розпадається на наночастинки. Тривалість дії спалаху — 10-20 наносекунд, короткий спалах, під час якої відбувається процес розпаду пігменту на дрібнодисперсні частинки. Вони поглинаються макрофагами та виводяться з організму лімфатичною системою.


Розглянемо генерування лазерного випромінювання на прикладі неодимового лазера Zemits OgmaLaze, який обладнаний трьома насадками з різним функціоналом:
  • Насадка Ogma-B з довжиною хвилі 1064 нм. Така довжина підходить для видалення зображень чорного, синього кольору та перманентного макіяжу. Також добре впливає на посттравматичну пігментацію і родимі плями.
  • Насадка Ogma-R з довжиною хвилі 532 нм. Це видалення зображень червоного та рудого спектра (тату, перманенту, в тому числі й веснянок).
  • Насадка Ogma-C з довжиною хвилі 1320 Нм. Окремий аксесуар для карбонового пілінгу. Голлівудська чистка опрацьовує такі естетичні проблеми як: нерівний рельєф шкіри, зморшки як вікові, так і мімічні, пігментні плями.
Маючи у своєму салоні/кабінеті всього один такий апарат, косметолог може впоратися з широким спектром естетичних недосконалостей, це факт.

Переваги лазерного видалення тату

Неодимовий лазер — найкращий апарат для видалення тату і ось чому:
  • Безпека. Оскільки неодимовий лазер проникає вглиб, не травмуючи поверхню епітелію, після процедури немає відкритої рани, куди можуть потрапити інфекції та бактерії.
  • Видалення без рубцювання тканин. Знову ж таки, оскільки лазерний промінь не травмує клітини шкіри, ризик рубцювання — мінімальний.
  • Опрацювання зон малих розмірів. Неодимовий лазер працює дуже делікатно, завдяки невеликій зоні впливу. Тому ним легко працювати з делікатними зонами очей, губ, брів.
  • Короткий реабілітаційний період. Клієнтам потрібно всього лише кілька днів, щоб відновитися і повернутися до звичайного ритму життя.
  • Ефективність з першої процедури. Навіть після першого сеансу вже помітний результат, пігмент втрачає яскравість і чіткі контури.
Але видалення тату неодимовим лазером — не панацея і навіть такий здавалося б сучасний метод має свої протипоказання (а вони не ширше, ніж стандартний список). Процес видалення не швидкий і має хворобливі відчуття, які виробники обладнання намагаються мінімізувати за допомогою потужних охолоджувальних систем.


Неодимовий лазер — це серйозне обладнання, яке здатне значно розширити ваш прейскурант. Щоб обрати дійсно якісну модель, звертайте увагу на такі особливості компаній:
  • Гарантійні зобов'язання. Бренд повинен забезпечити підтримку в межах гарантії.
  • Міжнародну сертифікацію. Це головне підтвердження якості та безпеки функціонування апарату.
  • Навчання. Правильний протокол роботі на апараті — запорука його тривалої та успішної роботи.
Обирайте обладнання правильно! Разом з Zemits до нових цілей!

Про технології Огляди апаратів