Блог укр

Фотоепіляція VS Лазерна епіляція: що обрати для свого бізнесу?

Обираєте обладнання для свого бізнесу, але ніяк не можете зупинитись на одному варіанту? Недостатньо володієте інформацією? Чи просто хочете дізнатись більше про індустрію краси?

Якщо відповідь хоча б на одне з цих питань “Так!”, то вам обов’язково буде цікава ця стаття. Сьогодні ми порівнюємо 2 типи апаратної епіляції: фотоепіляцію та лазерну епіляцію


Фотоепіляція та лазерна епіляція: спільні риси

На перший погляд, може здатись що це одна й та ж сама технологія, оскільки вони обидві засновані на використанні світлових імпульсів. Але є й важливі відмінності, які кардинально відрізняють їх. Почнемо з загальних рис цих методик.

⭐️ Ціль методики впливу. Обидві процедури впливають саме на фолікули волосся, не травмуючи навколишні тканини. 

⭐️ Потрібно проходити курсом. Оскільки що IPL та лазерна епіляції діють за принципом селективного термолізу, для досягнення повного ефекту потрібен курс з 5-10 процедур (кількість сеансів залежить від особливостей організму клієнта та зони обробки).

⭐️ Спільні протипокази. Перелік заборонених умов для проведення процедур однаковий, тому що сам принцип дії схожий. Але маємо зазначити, що цей перелік не ширший, ніж для інших косметологічних процедур. До нього належать:

  • Вік до 18 років.
  • Цукровий діабет.
  • Серцево-судинні захворювання.
  • Порушення цілісності шкіри та гнійні рани.
  • Загострення хронічних захворювань.
  • Хвороби крові.
  • Індивідуальні особливості.
  • Чутливість до світла.
  • Вагітність і період лактації.


Особливості лазерної епіляції

Чим же ця методика відрізняється? 

⭐️ Кількість процедур в курсі. Вплив лазером більш локальний, а значить, інтенсивніший. Завдяки цьому кількість сеансів для досягнення стійкого ефекту буде менше, ніж при фотоепіляції — в середньому, достатньо 5-7 сеансів.

⭐️ Тривалість процедури. Вона буде довша завдяки тому, що розмір робочого вікна в діодних лазерів менший в IPL лазерів. Але чим сучасніший лазер, тим більше виробники намагаються збільшити цю характеристику. Наприклад, Zemits Di-Nexx має розмір робочого вікна — 12*20 мм.

⭐️ Безпека процесу. Лазерне випромінювання діє точково на фолікули, на відміну від фотоепіляції, імпульс якої більш розсіяний. 

⭐️ Потужна охолоджувальна система. Зазвичай в діодних лазерів вбудована багатоступенева система охолодження, чим потужніший лазер — тим потужніша ця характеристика. Наприклад, Zemits Quidion має 5-ти ступеневу систему охолодження, яка не тільки мінімізує неприємні відчуття, але й зберігає апарат від перегріву.

⭐️ Термін роботи. Кожна модель має обмежену кількість спалахів, наприклад, Adonyss DioPulse має ресурс до 30 мільйонів імпульсів, завдяки чому апарат стане вашим помічником на тривалий час. У той час як, наприклад, Adonyss QuantumPeak здатний генерувати близько 1 мільйон спалахів. За підрахунками витрат спалахів на одну зону — спалах діодного лазера коштує менше. 


Особливості IPL епіляції

⭐️ Спектр світлових променів. Він ширший ніж в лазерної епіляції, тому вона ефективніше справляється як і з темним волоссям, так і світлим.

⭐️ Комплексна дія. Світловий пучок широкого спектра завдяки різним фотофільтрам може діяти по різному. Наприклад,
Adonyss QuantumPeak оснащений двома маніпулами: перша для епіляції, друга для підтяжки і загального омолодження шкіри, освітлення пігментації та видалення судин.

⭐️Підготовка до процедури.Перед фотоепіляцією не потрібно повністю прибирати волоски, їх необхідно залишити трохи відрослими. У цьому процес відрізняється, адже для лазера потрібно їх повністю прибрати.
Ми сьогодні порівняли два найпопулярніші типи епіляції. Але як обрати між ними? Нам потрібно чітко визначити, в якому напрямку ви хочете розвивати свій бізнес. Обравши перспективний вектор, ви неодмінно досягнете успіху!

А щоб точно визначитись з вибором обладнання, запрошуємо вас на безкоштовний тест-драйв. Ви зможете оцінити ефективність та функціонал обраних моделей та поставити всі питання сертифікованому косметологу Zemits.
Огляди апаратів Про технології