Блог укр

Кріотерапія VS Кавітація: експертне порівняння

Ці дві косметологічні технології давно вже відомі клієнтам салонів краси. Але інколи все ж таки виникають питання, а саме: яка краще для моделювання фігури?
Сьогодні ми порівнюємо їх за основними параметрами: методика впливу, протокол процедури, результати та ін.
Розглядати відмінності ми будемо на базі конкретних апаратів: Zemits Abigon та Zemits CoolRestore Elegance. Тож почнемо!

На чому ґрунтуються технології?

Почнемо з кріотерапії, яка відноситься до “холодових” процедур, а це насамперед схуднення. Саме завдяки неінвазивному зменшенню жирових відкладень вона стала такою популярною, адже це чудова альтернатива хірургічним маніпуляціям. Як це працює? Коли низька температура локально впливає на організм відбувається відмирання жирових клітин, оскільки вони найбільш чутливі до холоду порівняно з іншими тканинами.

Коли жирова клітина “заморожується” у ній припиняються процеси обміну електролітів: іони неспроможні ні потрапити всередину, ні вийти. А оскільки завдяки їм підтримується її життєдіяльність — клітина відмирає.

Відбувається цей процес шляхом апоптозу — природного руйнування клітини шляхом розпаду на апоптичні тільця. Їх виведення відбувається через лімфатичну систему. Але оскільки руйнування жирового прошарку відбувається природним шляхом, процес виведення не перевантажує організм. Через це й ефект видно не відразу, результати можна побачити протягом 3-4 тижнів.
Кавітація — це більш агресивний вплив на жировий прошарок. Ультразвукові хвилі проникають вглиб шкіри, при цьому відбувається ефект кавітації, тобто створення вакуумних бульбашок в жирових клітинах, які вибухають, руйнуючи клітини.

Руйнування жирових клітин провокує процес ліполізу — розщеплення жирних кислот на дрібніші частинки, які потрапляють у лімфатичну систему та виводяться з організму.

Протокол процедури: у чому відмінності та особливості?

⭐️ Перший момент — присутність косметолога під час процедури. Естетист, що для кавітації, що для кріотерапії безпосередньо проводить протокол процедури: починаючи з налаштування параметрів апарату і закінчуючи роботою маніпули на обраній ділянці.

⭐️ Другий момент — матеріали для процедури. Для Zemits CoolRestore Elegance це гель-провідник для якісного ковзання, процедуру не можна проводити по чистій шкірі.
Для Zemits Abigon це також гель провідник, але сучасні виробники виготовляють адаптовані косметичні продукти саме під цю методику. В Zemits це Zemits UltraGelic - продукт, в складі якого є пропандіол, гліцерин та аргінін.
⭐️ Третій момент — зона обробки, що для кріотерапії, що для кавітації невелика. За одну процедуру можна обробити максимум 2 зони, маніпула має бути в постійному русі, заборонено зупинятись під час сеансу.
⭐️ Четвертий момент — особливості протоколу. Zemits Coolrestore працю’ у холодовому діапазоні до -10 градусів за Цельсієм. Чому саме такий максимум? Річ у тому, що ця температура є руйнівною для жирових клітин, але не шкодить іншим тканинам.

Ну а головна особливість кавітації — її треба поєднувати з лімфодренажними методиками в одному курсі. Все тому, що процес ліполізу вивільняє токсини, які знаходились в жирових клітинах і вони потрапляють в лімфатичну систему. Лімфодренажний масаж стимулює лімфатичну систему та поліпшує кровообіг, що допомагає швидше вивести їх з організму. Крім того, лімфодренаж може покращити еластичність тканин та допомогти у відновленні після процедури кавітації.

⭐️ П’ятий момент — комплектація. Zemits CoolRestore Elegance обладнаний двома маніпулами різних розмірів для роботи по обличчю та тілу. А в Zemits Abigon ми поєднали кавітацію з RF-ліфтингом для обличчя та тіла, тому апарат обладнаний трьома маніпулами.

Які результати процедури?

Zemits CoolRestore Elegance розгладжує зморшки, має режими для омолодження обличчя, шиї, декольте, рук. Технологія підходить також для шкіри жирного, проблемного типу — заспокоює почервоніння та подразнення, допомагає регулювати процес виділення себуму. Ось у яких напрямках показує результати ця модель:

  • Схуднення.
  • Контурування тіла.
  • Зменшення целюліту.
  • Підтяжка шкіри.
  • Зменшення набряклості.
  • Підвищення тонусу та еластичності шкіри.
  • Зменшення запалень.
  • Поліпшення здорового кровообігу.

А кавітація - це виключно процедура локального схуднення, яка працює з зайвими сантиметрами, але не впливає на целюліт та загальний тонус шкіри. Вона особливо ефективна там, де інші методики не можуть якісно вплинути на жировий прошарок.
Ми вказали основні моменти, що відрізняють кріотерапію та кавітацію. Але якщо ви все ще не знаєте, який апарат вибрати — запрошуємо вас на безкоштовний тест-драйв. Ви можете самостійно оцінити ефект, функціонал, отримати практичний досвід і поставити всі питання нашим сертифікованим косметологам.
Огляди апаратів Про технології