Блог укр

Гайд по мікроголковому RF-ліфтингу: що треба знати про цю косметологічну процедуру?

Омолодження — тренд, який не втрачає популярності. Якщо ви шукаєте вигідний вектор розвитку, який буде завжди приносити вам прибуток та нових клієнтів — ця стаття для вас. Адже сьогодні ми розглядаємо мікроголковий RF-ліфтинг та все що вам знадобиться при виборі апарату: принцип дії, ефективність, плюси та мінуси процедури. Почнемо!


Як працює мікроголковий RF-ліфтинг?

Почнімо з базового — на чому ґрунтується будь-який RF-ліфтинг? На потужному, комфортному прогріві глибоких шарів шкіри, внаслідок чого відбувається стимуляція процесу неоколагенезу та скорочення існуючих колагенових волокон. В чому ж відмінність? В здійснені апаратною маніпулою мікросокпічних проколів, що дозволяє значно покращити ефект процедури. Апаратні голки зазвичай довжиною до 3 мм, їх дія проводить імпульси глибоко в шкіру. Більша довжина є недоцільною, оскільки призводить для значної травматизації  

До комплектації апаратів часто входять насадки різної довжини, що дозволяє не тільки не просто підібрати варіант для роботи з різними естетичними проблемами, але й міняти насадки прямо під час сеансу, проводячи так звану 3D-обробку. Це стимуляція однієї й тієї ж проблемної зони на різній глибині.


Як відбувається процедура? До шкіри притуляється маніпула, голками здійснюються мікропроколи. Під час того, як голки знаходяться в шкірі, на їх кінчики поступають імпульси, які проходять зовнішній електрозахист епідермісу та діють набагато ефективніше, ніж при поверхневому накладанні електродів.

Зазвичай, для отримання такого ефекту звичайним RF-ліфтингом, потрібно підвищувати потужність процедури, а це може призвести до дискомфорту клієнта від процесу і навіть термічних уражень. 

Проведення такої процедури забезпечує низький рівень розсіювання енергії — область впливу обмежена площею самої насадки, тобто косметолог повністю контролює і силу, і площу впливу. Це високоточна цільова дія, саме тому його ефективність така висока.


Плюси та мінуси методики

Почнемо з плюсів:
  • Ефективність. Результат відстежується вже після 3-4 процедури, але для запуску процесу оновлення шкірного покриву треба пройти повний курс сеансів. Його накопичувальний результат проявляється через 30 днів, це стандартний термін клітинного оновлення.
  • Невеликий реабілітаційний період. Можлива поява почервонінь та набряків, але вони проходять протягом 1-2 годин, у випадках роботи з чутливою шкірою — протягом доби.
  • Універсальність. Процедуру можна проводити при будь-яких вікових змінах, зазвичай його проводять після 25.
  • Підходить для будь-якого фототипу за Фітцпатріком та немає сезонного обмеження.

До мінусів належать:
  • Є протипокази, тому обов’язково треба пройти повноцінну консультацію перед початком курсу.
  • Є можливість занести інфекцію під час мікропроколів, тому треба ретельно слідкувати за дезінфекцією.  
  • Заборонено проводити разом з ін’єкціями ботоксу, процедура нівелює ефект ботоксу.


Які результати мікроголкового RF-ліфтингу?

За допомогою процедури можна помітно омолодити шкіру, підтягнути овал обличчя, позбутися дрібних та середніх зморшок, зменшити виразність пір та шрамів, зробити розтяжки візуально менш помітними, освітлити пігментацію, підвищити тургор шкіри, зменшити прояви куперозу.

Птоз і друге підборіддя, пастозність, зниження тонусу, "пухлість" шкіри - всі ці проблеми успішно вирішуються за допомогою фракційного мікроголкового рф-ліфтингу. Методика добре поєднується з газорідинним пілінгом, електропорацією, ручними масажами, масками, фототерапією, кріотерапією.

Купівля апарату фракційного мікроголкового рф-ліфтингу дозволить значно розширити спектр антивікових доглядових комплексів в асортименті вашого салону, а значить стане гарною інвестицією в розвиток вашого бізнесу.


Про технології