Блог укр

Лазерне видалення судин: як правильно обрати апарат?

Zemits / Блог 

Краса шкіри — головне завдання косметології. Ліквідація зовнішніх недоліків — це не тільки опрацювання вікових зморшок і підняття тонусу. Судинні сіточки також належать до естетичних проблем і успішно коригуються за допомогою апаратних технологій.

Лазерне видалення судин — одна з поширених косметологічних процедур, яка користується шаленою популярністю у клієнтів.

Але як підібрати правильне обладнання для такої делікатної процедури? І взагалі, чому судинні сітки або, як їх часто називають "судинні зірочки" з'являються? Сьогодні ми розглядаємо цю проблему комплексно. Поїхали.

Судинна сітка: що це таке?

Рожеві та сині прожилки, які можуть з'явитися на шкірі в будь-якому місці. Найчастіше вони з'являються на ногах, стегнах і у крил носа. Що це?

В науці це називається телеангіектазія. Також ви можете зустріти назви купероз, розасцеа або еритроза. Всі ці дерматологічні проблеми характеризуються однією головною особливістю — розширенням капілярів, артеріол і венол. Колір такий сіточок залежить від типу крові, який в ній протікає, якщо колір синій — то кров венозна, якщо червоний — то артеріальна.

Причому виглядати вона може абсолютно по-різному. Є кілька типів такого дефекту:
  • Деревоподібний тип — коли капіляри мають гіллясту форму, схожу на гілки дерев.
  • Павукоподібний ("зірочки") тип — капіляри розходяться в різні боки від однієї головної точки, як павутина.
  • Лінійний тип — капіляри у вигляді прямих ліній. Це може бути як одна, так і декілька паралельних ліній.


Чому з'являється судинна сітка?

Насправді не можна чітко визначити одну причину, оскільки тут грають роль безліч факторів. Один з найголовніших — це спадковість. Якщо шкіра у родичів схильна до прояву судинних сіток, то з великою часткою ймовірності до цього схильний і клієнт. До решти причин відносяться:
  1. Особливості шкіри. Вона занадто чутлива, тонка (капіляри знаходяться близько до поверхні) або пересушена.
  2. Велика вага. Зайві кілограми тиснуть на капілярну систему. Чим більше маса тіла, тим більше крові циркулює і якщо венозна система ослаблена, то надлишок крові "викидається" на верхні судини, які з часом розширюються.
  3. Носіння неправильного взуття. Тут мається на увазі взуття, яка здавлює ногу, змушує підтискати пальці — та, що порушує кровообіг в стопі та заважає правильній циркуляції крові.
  4. Шкідливі звички. Куріння, зловживання алкоголем — це все також має неабиякий вплив на кровоносну систему і можуть викликати спазм стінок вен.
  5. Прийом гормональних препаратів. Гормони можуть знизити тонус венозної системи й призвести до загущення крові.
Також проблему можуть стимулювати неправильне харчування, сидячий спосіб життя, занадто інтенсивні фіз тренування, які перевантажують організм.

Найчастіше венозної сіточки з'являються на стопах, під колінами, щиколотках, внутрішній стороні стегон. Також на обличчі на щоках або біля крил носа.

Чи можуть вони самі зникнути? Ні.

У наш час косметологія пропонує великий прейскурант послуг для боротьби з цим зовнішнім недоліком. Одним з найбільш безпечних і артавматичних інструментів є лазерне видалення судин

Лазерне видалення судин: принцип роботи

Розглянемо процес видалення судин на прикладі діодного лазера Zemits OptiLeen. Апарат генерує світлову хвилю довжиною 980 нм, яка проникає в капіляр і поглинається гемоглобіном. Це пігмент, який сприйнятливий до лазерного випромінювання, він перетворює світлову енергію в теплову, внаслідок чого кров згортається в капілярі.

Таким чином судина склеюється і в неї більше не надходить кров, цей відомий ефект "споювання". І з часом судинна сітка зникає. Діодний лазер також прискорює вироблення колагену, який потовщує та ущільнює епідерміс. Таким чином він запобігає повторній появі сітки та покращує еластичність шкіри.


Переваги лазерного видалення судин

Якими ж перевагами володіє даний метод вирішення цієї естетичної проблеми:
  • Відсутність реабілітаційного періоду. Після впливу діодним лазером залишається невелике почервоніння, яке проходить через кілька годин.
  • Атравматичність і відсутність рубців. Оскільки цей вплив неінвазивний, під час процедури не порушується цілісність шкірного покриву. Ніякого ризику інфекцій, рубців і пігментації.
  • Безболісність. Процедура безболісна. Максимум, що відчувають клієнти — це тепло і поколювання в місці обробки.
  • Короткий сеанс процедури. Процес триває не більше 10-15 хвилин, тому клієнти не порушують свій звичний розпорядок дня.
  • Популярність. Діодний лазер ідеально підходить для вирішення естетичної проблеми і залишається топовим апаратом для лазерного бізнесу.

До того ж невеликі розміри таких моделей як Zemits OptiLeen підійдуть навіть для невеликих салонів або кабінетів, оскільки можуть розташуватися на невеликій тумбі або візку.

На що звертати увагу при виборі діодного лазера для видалення судин?

Які особливості вирішальні при покупці такого обладнання:
  • Гарантійна підтримка. Зазвичай бренди забезпечують гарантію терміном в 1 рік, але деякі надають дворічну гарантію.
  • Навчання на обладнанні. Лазерна косметологія — серйозна ніша, де косметолог повинен чітко знати алгоритм дій процедури. Навчання під керівництвом досвідченого профі допоможе розібратися у всіх нюансах.
  • Тест-драйв. Перед покупкою апарат необхідно протестувати його працездатність. Звертайте увагу на тих виробників, які надають таку можливість.
  • Живі відгуки клієнтів. Думка попередніх покупців — це реальний досвід, яким не потрібно нехтувати.


Обираючи лазерне обладнання Zemits, ви вступаєте в справжню сім'ю профі-ентузіастів, які прагнуть підкорити вершини косметологічного бізнесу!

Zemitrs 3