Блог укр

Пігментація: найкращі косметологічні протоколи для боротьби

Zemits / Блог  

Естетична проблема, з якою ми стикаємося у будь-якому віці — це пігментація. Особливо часто вона виникає у літній період, коли сонячне випромінювання стає більш активним.

Різної форми, різного кольору, різного розміру пігментні плями з'являються на обличчі, руках, зоні декольте і спині.

 Сьогодні у блозі Zemits ми поговоримо про те, чому вони з'являються і про апаратні протоколи, які найкраще допомагають у вирішенні цієї естетичної проблеми. Почнемо.


Чому з'являється пігментація?

За класифікацією Фітцпатріка у світі існує шість фототипів шкіри. Відтінок шкіри залежить від кількості пігментів у клітинах — від меланіну. Його синтезують меланоцити, які знаходяться між поверхневим та глибинними шарами шкіри. Основне завдання пігменту — поглинути сонячне випромінювання і не дати зруйнувати йому шкірний покрив, адже він є головним захистом тіла і водночас найбільшим органом людини. Як це працює?

Як тільки сонячне випромінювання починає прогрівати шкіру та проникати в дерму, меланоцити починають виробляти меланін. Його гранули поглинають ультрафіолетове випромінювання і нейтралізують продукти окислення. У нормальній ситуації вироблений меланін відлущується з поверхні шкіри в процесі щомісячного оновлення клітин.

Але іноді цей процес порушується і головні причини:
  • Нестача вітаміну С.
  • Споживання специфічних лікарських засобів.
  • Внутрішні захворювання, які впливають на пігмент. Це може бути захворювання печінки чи ендокринної системи.
  • Зміни гормонального фону. Тут порушується процес вироблення меланіну та його виведення з організму.
  • Стресовий стан організму.
  • Травми, запалення. Можна часто помітити, що шкіра навколо рубців і ран темнішає — це процес загоєння активізує вироблення меланіну.

Але головною і найпоширенішою причиною появи пігментації залишається активний вплив ультрафіолету. Це може бути як і тривале перебування людини під ультрафіолетовим випромінюванням, так і короткий "сеанс" сонячної енергії, якщо людина обробила шкіру дезодорантом або духами на спиртовій основі або використовувала антибактеріальне мило. Ці речовини руйнують природний захисний шар шкіри, яка залишається віч-на-віч зі шкідливими прямими променями.


Фототерапія VS Пігментні плями

Фототерапія або фотоомолодження — процедура, що впливає на поверхню шкіри та її глибинні шари за допомогою широкосмугового імпульсного світла із заданою глибиною проникнення хвиль. Якщо дуже просто — це руйнівний вплив яскравого світлового спалаху на пігментне скупчення. Після маніпуляцій, пігментна пляма темнішає, поступово руйнується й зовсім зникає. Шкіра, що оточує пляма, не травмується, тому що енергія спрямована тільки на підвищене скупчення меланіну.

На сьогодні одним із найефективніших апаратів для вирішення цієї естетичної проблеми залишається Adonyss QuantumPeak. Потужний прилад ґрунтується на сучасній технології Quantum Peak® QPL-RF. Поєднання коротких імпульсів, високої частоти їх повторення та ефекту охолодження поверхні шкіри забезпечує комфорт для пацієнтів із будь-яким типом шкіри.

Результати з Adonyss QuantumPeak


Цей апарат ELOS епіляції та фотоомолодження останнього покоління створений для виконання одразу кількох функцій, за що він цінується багатьма естетистами. Він не тільки усуває пігментацію різної глибини, а й видаляє судини, небажану рослинність, підтягує та омолоджує шкіру.

У його комплектацію входять дві маніпули:
  • Маніпула для видалення волосся — радіус дії 8*40мм.
  • Маніпула QPL-RF — радіус дії 8*40мм.

Результати з Adonyss QuantumPeak


А вдосконалені фільтри дозволяють швидко та легко регулювати довжину хвилі, використовуючи одну маніпулу. Можна вирішити декілька проблем шкіри за процедуру.


Комплексний протокол від Zemits Verstand

Але не тільки IPL-процедури допомагають позбутися пігментних плям. Апаратній косметології теж є що запропонувати клієнтам, особливо такому косметологічному просунутому комбайну, як Zemits Verstand.

Він об'єднує 8 б'юті-технологій під одним корпусом, але нас цікавлять зараз лише дві: алмазна мікродермабразія та електропорація. Як вони діють:

Алмазна мікродермабразія — максимально щадний варіант механічного пілінгу, обробка вибраної ділянки шкіри за допомогою спеціальної маніпули з абразивною насадкою алмазного напилення. По суті, це ніжне шліфування обличчя, яке відлущує відмерлі клітини та забруднення та одночасно запускає процеси регенерації. Оскільки меланін часто накопичується у верхніх шарах шкіри, Zemits Verstand за допомогою алмазних насадок проводить ефективну депігментацію таких зон.


Електропорація йде наступним етапом, адже після активного шліфування шкірі необхідне насичення, зволоження та живлення. Все це може надати ця технологія. Електропорація — це використання активних компонентів сироваток у глибокі шари шкіри під впливом імпульсного струму низької інтенсивності. Ця процедура стимулює обмінні процеси, прискорює кровообіг, стимулює синтез колагену та еластину, глибоко живить шкіру. Те, що треба для очищеної шкіри!

Такі комплексні косметологічні протоколи не лише показують значно кращий результат, ніж моно-сеанси, а й збільшують середній чек косметолога.

У набір цього апарату також входить 8 технологій з очищення, омолодження та харчування шкіри. Zemits Verstand забезпечує повний протокол догляду для будь-якого типу шкіри та здатний створити прейскурант косметолога з нуля!


Шукайте апарати для боротьби з пігментацією? Ви їх вже знайшли! Залишився лише один останній крок — безкоштовний тест-драйв у нашому шоурумі, який допоможе повністю відібрати всі останні сумніви. Оцініть результати процедур і задайте всі питання сертифікованим косметологам!


Zemits 1