Блог укр

Обираємо обладнання для салону апаратної косметології

Відкриваючи косметологічний кабінет або салон, Ви кожного разу починаєте з нуля. Не важливо, перший це досвід в б'юті-сфері або Ви розширюєте свій бізнес.

Тепер, коли ринок вивчений, бюджет продуманий, а бізнес-план написаний, саме час скласти список всього потрібного для успішної роботи салону. Що обов'язково потрібно купити? Меблі? Апарати? Предмети інтер'єру? Зараз про все по порядку.


Основні категорії покупок

Всі необхідні речі для косметологічного кабінету можна поділити на три категорії:
  • Меблі, техніка та декор.
  • Косметологічні апарати.
  • Витратні матеріали.
Але найголовніше для косметолога — це ж, звичайно, обладнання. Саме цю частину ми розглянемо більш докладно. Інші пункти розглянемо коротко.

З меблів в салоні обов'язково мають бути кушетка, тумбочки й шафки для зберігання косметики, апаратів, зручний стілець для майстра, візок на колесах, дзеркало.

Краще, якщо шафи та тумбочки будуть не з відкритими, а з закритими фасадами — так вміст не буде видно, інтер'єр в цілому буде більш акуратним та лаконічним. Демонстраційну вітрину можна оформити окремо (якщо Ви плануєте продавати не тільки послуги, але і косметику), найзручніше робити це поблизу від ресепшена, а не в кабінеті косметолога або масажиста.

Вибір витратних матеріалів буде залежати від асортименту ваших процедур. У будь-якому випадку будуть потрібні одноразові рукавички та маски, одноразові простирадла й рушники, шапочки для клієнтів, шпателі, ватні диски/спонжі, ну і само собою, косметика (її вибір також залежить від спектра ваших послуг). Обираючи техніку, є де розгулятись, варіантів десятки — асортимент апаратів обмежений тільки рамками Вашого бюджету.

Звичайно, плануючи роботу салону, необхідно враховувати тренди ринку, причому не сезонні, а ті, які будуть актуальні мінімум кілька років (Ви ж не плануєте оновлювати апарати в салоні щорічно, вірно?). Наприклад, загальний тренд зараз: натуральність, делікатні та безболісні процедури. В топі — очищення, anti-age маніпуляції, різні масажі та безін'єкційна мезотерапія, вони насичують шкіру корисними речовинами без травм.

Таким чином, опираючись на цю інформацію, можна скласти три варіанти оснащення салону.


Мінімальний набір

Які ж процедури стали маст-хевом навіть для самого звичайного косметологічного кабінету:
⭐️ Ультразвукова чистка. Це делікатна процедура очищення, яку можна проводити по обличчю, шиї, декольте, а також по тілу (на спині).

⭐️ Безін'єкційна мезотерапія. Дозволяє вирішувати цілий спектр проблем шкіри — в залежності від того, які сироватки будуть використані під час процедури.

⭐️ RF-ліфтинг. Безопераційна підтяжка шкіри за допомогою прогрівання глибоких шарів епідермісу. Наприклад, в апарату Zemits Klein RF 2.0 є 2 насадки різної глибини проникнення, це дуже зручно в роботі.

⭐️ Мікрострумова терапія. Підтягує та тонізує шкіру, вирівнює її тон й рельєф, покращує місцевий обмін речовин. Відмінна anti-age процедура.

⭐️ МасажХороший вибір — вакуумний масаж. Зазвичай в апаратах цього типу багато насадок, що дозволяють працювати як з особою, так і з тілом.

Якщо Ви тільки починаєте збирати свій косметологічний "арсенал", радимо придивитися до косметологічних комбайнів. Вони набагато вигідніше моноапаратів (в цьому легко переконатися, якщо розділити їх ціну на кількість вбудованих функцій).


Набір "оптімал"

Якщо у Вас вже є стандартний набір приладів, але хочеться розширити прейскурант послуг, тоді можете обрати ще діамантову мікродермабразію, кавітацію і пресотерапію.

Діамантова мікродермабразія — дієвий спосіб глибокого очищення шкіри. Процедура сезонна, проводиться в періоди низької сонячної активності. Завдяки їй можна позбутися не тільки від "втомленого" шару ороговілих частинок на поверхні шкіри, але й від пігментації, дрібних зморшок, розширених пор. В якості другого етапу догляду в цьому апараті запропоновані одразу два варіанти безінєкційної мезотерапії: електропорація та киснева мезотерапія. радіочастотний ліфтинг дозволяє проводити антіейдж процедури, а насадка для кріотерапії допоможе ефективно заспокоїти роздратовану шкіру й зняти почервоніння або набряки.

Ще один перевірений варіант багатофункціонального апарату для салону — Zemits Meister NG. У його складі RF-ліфтинг, мікродермабразія, ультразвуковий скрабер, електропорація, вакуумна терапія, мікрострумова LED терапія, киснева мезотерапія та кріотерапія. Фактично, цей пристрій здатний повністю перекрити потреби маленького салону в техніці. Вам залишиться докупити лише пару спеціалізованих апаратів для роботи по тілу.


Для процедур скульптування хороший варіант - апарати кавітації та пресотерапії. Перший дозволяє швидко руйнувати жирову тканину, виводячи залишки жирових клітин в лімфоток, а другий — прискорює лімфодренаж, допомагаючи організму швидко позбутися від зайвої рідини. Кавітація завжди повинна проводитись в комплексі з лімфодренажною процедурою - інакше її ефективність падає практично до нуля. Обрати методику пост процедурного лимфодренажа ви можете на свій смак (і на смак клієнта, зрозуміло), це може бути пресотерапія, ручний або апаратним масаж (вакуумний, вакуумно-роликовий) або рф-ліфтинг.


Преміум комплекс

Якщо ви націлені на найвищий рівень, намагайтесь запропонувати клієнтам максимально повний спектр найновіших та найпопулярніших процедур. Помічниками у цьому Вам стануть комбайни Zemits Verstand або Verstand Pro. Вони включають 8 та 6 функцій. Це топові процедури, які чудово комбінуються між собою, дозволяючи створювати кілька десятків варіантів догляду комплексів для будь-якого віку та типу шкіри.

Окремо варто докупити апарат гідропілінгу, наприклад Zemits Hydroluxx, в якому крім гідродермабразії є функція кисневої мезотерапії.

Одну з найбільш затребуваних весняно-літніх процедур — вакуумно-роликовий масаж — забезпечить Zemits Bionexis. Це потужний апарат для скульптування та моделювання силуету, що включає відразу кілька методик для найшвидшого результату. В роботі використовується вакуумний вплив, радіочастотне випромінювання, прогрів ік-променями та механічний роликовий масаж.


У салоні високого класу обов'язково повинні бути представлені процедури епіляції: фотоепіляції або лазерної епіляції. Обираючи апарат фотоепіляції звертайте увагу на потужність, наявність додаткових фільтрів для світлового пучка, площу робочого плями. Відмінний варіант зручного та високопродуктивного пристрою - Adonyss QuantumPeak, в якому крім процедури видалення волосся можна проводити сесії вікових процедур за методом радіочастотного ліфтингу.


Якщо ж Ви націлені на лазерну епіляцію, зверніть увагу на Adonyss DioPulse, розрахований на 30 мільйонів спалахів та оснащений силовим блоком потужністю в 4 КВт.

Як варіанти для моделювання фігури, запропонуйте своїм клієнтам кріоліполіз. Це дуже ефективна процедура з видалення жирової тканини безопераційним шляхом, але через високу ціну апарату зустріти її в салонах можна нечасто — це дає Вам можливість стати першими в своєму місті чи районі, хто пропонує таку послугу. Апарат кріоліполізу Adonyss Lp-Cool з чотирма видами робочих маніпул дозволить ретельно опрацювати будь-яку ділянку тіла.


Оснащуючи салон класу люкс, звертайте увагу на кожну деталь — не відмовляйтеся від допомоги професіоналів в розробці інтер'єру, ретельно продумайте не лише кольорову гамму, а й текстури, освітлення, навіть запахи — високий клас на те й високий, щоб задовольняти потреби найвимогливіших відвідувачів, які звертають увагу на кожну дрібницю.

Zemits 4