Блог укр

Міжнародний сертифікат FDA — чому він потрібен?

В наш час людина щодня відчуває надлишок інформації. Всі ці яскраві гасла і гучні перебільшення привели до того, що ми не знаємо, чому можна вірити. Адже на практиці, все може виявитися порожнім звуком.

Саме тому так важливі підтвердження якості. Ці безперечні докази, які підвищують рівень довіри клієнтів. Одним із відомих і дійсно вагомих реальних документів є сертифікат якості FDA. Про нього і поговоримо.


Як розшифровується FDA і що це таке?

FDA (а точніше USFDA) — це один з підрозділів санітарної служби Міністерства охорони здоров'я США, яке контролює якість і безпеку продуктів. Воно займається тестуванням на предмет безпеки найрізноманітніших продуктів — починаючи їжею і закінчуючи косметологічним та медичним обладнанням. Стандарти якості цього управління мають міжнародне значення, адже їх критерії вибору вважаються найсуворішими. FDA також підтримує принцип здорового способу життя в Сполучених Штатах Америки.

Ще одна особливість цього відомства — вони перевіряють те, що не перевіряють інші, наприклад, деякі види медичного обладнання та лазери.

Також, FDA в ході досліджень, які тривають роками, може відкликати свій сертифікат. Це може статися в разі виявлення потенційної небезпеки для оточуючих. Вони можуть привласнювати продукту статус "approved" і "regulated".

FDA-approved і FDA-regulated — в чому різниця?

Сертифікат FDA — це відповідність товару безлічі критеріїв безпеки. Але є певні ситуації, в разі яких присвоюються різні маркування. Мітка "Approved" косметологічна і починає працювати тільки після виходу косметологічного продукту на продаж. З цього моменту починається наступний етап тестування: перевірка реакції користувачів. 

У разі якогось побічного або негативного ефекту, покупець може заповнити анкету відкликання на офіційній сторінці відомства. Таким чином, управління збирає величезну кількість даних, аналізуючи які, створює реальну статистику.

Звичайно, перелік вимог до продуктів різної сфери відрізняються. Зовсім різні пункти в списках медичної та косметологічної продукції. Але деякі виробники шахраюють, продаючи медичні засоби під виглядом косметологічних, або навпаки, привласнюють косметологічному складу статусне сполучення "медичне застосування". Природно, від цих назв залежить і ціна.


Сертифікат FDA — гарантії

Що ж підтверджує цей міжнародний сертифікат:
  • Безпека складу продукції. Управління перевіряє технологічні, хімічні, мікробіологічні характеристики, перевіряється і радіоактивна безпека продукту.
  • Правдиві дані про виробника і вся інформація про бренд. Користувач повинен отримати максимально повну і зрозумілу інформацію про продукт, вивчивши маркування на пакуванні.

Висновок: сертифікат цього відомства в очах споживачів гарантує особисту безпеку, що в рази підвищує довіру не тільки до майстра і процедури, але й до закладу.

Такий документ відкриває доступ до багатьох ринків світу, не тільки США. Є безліч країн, де цей сертифікат вважається статусним, в тому числі й в Україні.

Використання сертифікованого обладнання в медичних і косметологічних закладах — це підтримка преміального статусу, як серед конкурентів, так і серед клієнтів. Таке серйозне підтвердження вищої якості підвищує всебічну лояльність.


Підсумуємо

Сертифікат FDA це:
  • Статусне підтвердження безпечності продукту на світовому рівні.
  • Доступ до багатьох світових професійних ринків.
  • Високий рівень довіри користувачів.

Такий документ відразу ж підвищує рівень салону краси або косметологічного салону. Виділяє серед конкурентів і привертає потенційних клієнтів, які потім переходять в категорію постійних. Зростання клієнтів — це безсумнівно зростання прибутку.

Zemits 4