Блог укр

Діодний лазер: принцип роботи

Zemits / Блог 

Лазерна епіляція залишається однією з найпопулярніших косметологічних послуг. Хоча ця косметологічна сфера почала розвиватися якихось 60 років тому, зараз це масштабна, всесвітня індустрія, в обороті якої мільярди доларів.

Спочатку було не все так гладко. Складно було винайти апарат, який би не травмував тканини та ефективно опрацьовував фолікули волосся. На розвиток пішли десятиліття — неодимовий, олександритовий, рубіновий. Останнім і самим популярним відкриттям став діодний лазер.

Діодні лазери — сучасна "зірка" лазерної індустрії, "золотий стандарт" і саме з ним воліють працювати сучасні косметологи. Але як же він діє?

Сьогодні ми розповімо про принцип роботи діодного лазера, підготовку та догляд після сеансу, показання та протипоказання методики впливу. Епіляція діодним лазером від А до Я. Почнемо.


Як працює діодний лазер?

Перш за все, варто зауважити, що діодний лазер діє тільки на волосся в активній стадії росту. Зазначимо це відразу, тому що багато клієнтів дивуються, коли після кількох сеансів в них все ще з'являються волоски. На будь-якій ділянці шкіри нашого тіла одночасно активні не більше 30% фолікул. А це означає, що фолікули, які "прокинулися від сплячки" теж необхідно опрацювати.

Отже, діодний лазер — принцип роботи? Світловий промінь впливає на фолікулу волосини, в якій знаходиться колірний пігмент — меланін. Він поглинає енергію променя, перетворюючи світлову енергію в теплову та від перегріву "відмирає". Внаслідок чого волосся припиняє свій ріст і на місці впливу залишається гладка шкіра.

Процес безболісний і контактний, на шкіру косметолог наносить охолоджуючий гель, який покращує ковзання та мінімізує неприємні відчуття. До того ж такі сучасні моделі, як Adonyss DioLite та Adonyss DioPulse, обладнані потужними охолоджувальними системами, які зменшують термічні наслідки спалаху. Вони також використовують у своїй роботі оптимальну довжину світлової хвилі — 808 нм. Її досить для делікатного впливу на шкіру без травм та ефективного опрацювання фолікул волосся.

Сучасні американські діодні лазери, які мають міжнародну сертифікацію безпеки і якості, діють абсолютно атравматично та не залишають опіків на оброблених зонах волосся. На жаль, це ми можемо сказати не про всі лазери. Якщо косметолог встановлює занадто низьку ціну на епіляцію, це може означати, що він працює на обладнанні низької якості. У такому випадку клієнт, бажаючи заощадити, не отримує всієї ефективності процедури, але може отримати опік.


Лазерна епіляція: підготовка та догляд після процедури

Оскільки апаратна епіляція — процедура досить серйозна, хоч і косметологічна, до неї потрібна певна підготовка, яка не займає надто багато часу. Для початку необхідно за 2 тижні до процедури не засмагати та не потрапляти на довгий час під прямі сонячні промені. Ультрафіолет має властивість збільшувати кількість меланіну в клітинах шкіри. І це може спричинити опік.

Клієнти повинні припинити прийом антибіотиків тетрациклінового ряду за 2 тижні до процедури. Обов'язкова умова успішного курсу епіляції — не використовувати інші види епіляції, окрім гоління.

Також необхідно збрити волосся за 4-8 годин до сеансу епіляції, інакше світловий промінь лазера просто не добереться до фолікулів. Перед процедурою не можна митися з милом або гелем — вони залишають на поверхні шкіри плівку, через яку діодний лазер не досягне своєї мети. Після процедури під забороною:
  • На 2-3 тижні — засмагати на пляжі або в солярії.
  • На 2-5 днів — фізичні навантаження, сауни, лазні.
  • На 2-5 днів — скраби та інші абразивні, агресивні речовини.


Діодний лазер: переваги та недоліки

Тепер розглянемо переваги процедури, яку так люблять не тільки жінки, а й чоловіки.

Ефективність. Це відмінний варіант на довгий час позбавитися від небажаного волосся. Необхідно пройти повний курс і потім раз в три місяці проводити одну процедуру для профілактики. Чому не назавжди? Все залежить від нашого організму, який любить відновлювати всі процеси. Через деякий час можуть активізуватися деякі "сплячі" фолікули.

Безболісність. Завдяки постійному розвитку технологій, сучасна епіляція — вже не така неприємна процедура, як раніше. Неприємні відчуття залежать від індивідуального больового порогу клієнта.

Швидкість. Сама процедура триває не більше однієї години, в залежності від зони обробки.

Комфорт. Лазерна епіляція, на відміну від інших методик видалення волосся (віск, шугарінг) не забороняє прибирати волосся між сеансами гоління, що дуже зручно.

До відносних недоліків можна віднести, хіба що, високу вартість процедури. Хоча, якщо порівняти із загальною сумою, яку клієнти зазвичай витрачають на засоби для гоління — все відносно.


Показання та протипоказання лазерної епіляції

Діодний лазер збирає позитивні відгуки косметологів в рішенні таких естетичних проблем:
  • Врослого волосся.
  • Посиленому зростанню волосся.
  • Наявності волосся у важкодоступних областях.
  • Постійного роздратування від гоління.
  • У разі, коли інші методи епіляції неефективні.

Як і будь-яка інша косметологічна процедура, лазерна епіляція має ряд протипоказань, який, втім, не більше стандартного.
  • Онкологія.
  • Вагітність та період лактації.
  • Гострі вірусні, грибкові інфекції.
  • Невуси та родимки в зоні обробки.
  • Епілепсія.
  • Варикоз.
  • Алергічні реакції.
  • Будь-яке порушення цілісності шкірного покриву в зоні обробки (рани, нагноєння)
Звичайно, перед початком курсу косметолог повинен зібрати повний анамнез клієнта, щоб виключити можливість протипоказань.

Підсумовуємо
Який висновок? Епіляція діодним лазером — сучасна косметологічна процедура, яка ефективно видаляє небажану рослинність. Повний курс дозволяє забути про проблему врослого волосся, роздратування та постійне гоління. Це процедура, яка стала невід'ємною частиною життя сучасної людини.

Обирайте якісне обладнання та радуйте своїх клієнтів якісними процедурами. А ми в цьому зовсім не проти допомогти. Разом з Zemits до нових вершин!
2021-03-17 16:40 Zemitrs 3